Ga direct naar: Hoofdinhoud
Froukje
01 okt 2022
Tickets31.00
za 1 okt 2022
uitverkocht

Froukje

+ Bente
20:15 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets31.00
froukje header

Na een uitverkochte clubshow, komt Froukje opnieuw naar Eindhoven! Met de debuut EP ‘Licht en Donker’ (2021) en opvolger ‘Uitzinning’ (2022) profileerde Froukje zichzelf in één klap als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. Inmiddels is ze een Edison Award, een uitverkochte clubtour en festivaloptredens op Lowlands, Best Kept Secret en Pinkpop verder.

Existentiële thema's

Ze schuwt existentiële thema’s niet; op een nonchalante, melodieuze wijze schiet ze scherp als geen ander. Neem bijvoorbeeld het doorbraak-nummer ‘Groter Dan Ik’; een zelfgeschreven perspectief op de klimaatcrisis. Op zaterdag 1 oktober brengt ze haar herkenbare popmelodieën, verfrissende teksten en hits als ‘Ik Wil Dansen’ en ‘Onbezonnen’ naar onze Grote Zaal.

Support: Bente

Bente Fokkens schrijft en performt al sinds haar elfde. Deze jonge start van haar muzikale carrière resulteerde in de documentaire ‘Bente’s Stem’, meerdere optredens bij De Wereld Draait Door, een deelname aan The Voice Kids en een optreden op Into The Great Wide Open. Naast muziek maken begint Bente als actrice. Zo is ze o.a. te zien in de populaire (film)serie ‘Misfit’. In 2019 gaat het roer om. Bente gaat muziek schrijven in het Nederlands en tekent bij Top Notch. Inmiddels heeft ze al een samenwerking met Maan, twee EP's en prachtige losse singles op haar naam staan. 

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12