Ga direct naar: Hoofdinhoud
Fred Wesley & The New J.B.'s
28 mei 2023
Tickets33.50
zo 28 mei 2023

Fred Wesley & The New J.B.'s

50 Years of Funk | I.S.M. Muziekgebouw Eindhoven
20:15 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets33.50
Fred Wesley

Fred Wesley, ‘’de beroemdste sideman ter wereld’’, komt op zondag 28 mei naar Effenaar met The New J.B.’s. Op jonge leeftijd begon Wesley zijn indrukwekkende carrière als trombonist bij Ike en Tina Turner. Naast trombonespeler werd Wesley onder andere dirigent, arrangeur en een primaire componist voor niemand minder dan The Godfather of Soul: James Brown (1968 tot 1975). Waarna hij ging samenwerken met George Clinton’s Parliament-Funkadelic én Bootsy’s Rubber Band. 

Tijdschema

19:30 Deuren open
20:15 Fred Wesley & The New J.B.'s 
(tijden onder voorbehoud)

James Brown, George Clinton en Bootsy Collins

Als leider van James Browns’ begeleidingsband The J.B.’s is Wesley geroemd om zijn vloeiende riffs én gedurfde, chirurgisch secure solo’s die tekenend waren voor het geluid van funk. Samen met George Clinton en Bootsy Collins speelde hij een sleutelrol in het naar een hoger niveau tillen van funk. Wesley is te zien in de documentaire "Soul Power", evenals in de Oscar-winnende "When We Were Kings" en talloze andere documentaires over James Brown en funkmuziek

Eén van de meest gesamplede artiesten ter wereld

Met zijn bijdragen aan de baanbrekende hits waaronder ‘Big Payback’ (Brown & The J.B.’s), ‘P-Funk’ (Parliament) en ‘Stretching Out’ (Bootsy) is Fred Wesley een van de meest gesamplede muzikanten ter wereld. Artiesten die Wesley’s samples in hun nummers gebruikten zijn onder meer Janet Jackson ("That's The Way Love Goes"), Nas (‘’Nastradamus’’) en Tim Dog ft. KRS-One (‘’I Get Wrecked’’).

The New J.B.'s

Tegenwoordig speelt en neemt hij op met zijn eigen jazz-funkband, de New JBs, en is hij  één-derde van de innovatieve "klezmer-funk"-samenwerking Abraham Inc. Als zowel arrangeur, producer en studioartiest deelt Fred zijn schat aan muzikale kennis bij jonge musici en muziekstudenten over de hele wereld.

Alvast een locker reserveren?

 

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

 

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12