Ga direct naar: Hoofdinhoud
za 28 okt 2023
club card

FACS

Minimalistische en duistere art-rock

Begin 2017 herrees de moderne artrock-outfit FACS uit de as van cultbands als 90 Day Men en Disappears. Waarvan je de laatste al eerder hebt kunnen zien in Effenaar en op Eindhoven Psych Lab. Samen met Alianna Kalaba van Cat Power zet FACS de genre-buigende fakkel van de groep voort met donkere, broeierige muziek die put uit de strakke ritmes van post-punk en de sonische wanorde van avant-gardemuziek.

Met Krautrock-achtige drumpartijen, pulserende baslijnen en frontman Brian Case die zijn teksten gebruikt als een persoon die lijdt aan geheugenverlies; zinnen herhalen en vastklampen aan oude herinneringen. Het geheel klinkt als een geoliede machine, confronterend en klaar om aan te vallen.

Het nieuwe album ‘Still Life In Decay’ (2023) is een poëtische verkenning van thema’s als berusting, cynisme, klassenstrijd en de zoektocht naar identiteit en betekenis in een afbrokkelende samenleving. Een oerverlangen om ergens aan vast te houden in een post-pandemisch spervuur van zintuigelijke overbelasting. Op zaterdag 28 oktober spelen ze hem live tijdens hun enige NL show in het Stroomhuis!

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12