Ga direct naar: Hoofdinhoud
Dinosaur Jr.
30 mei 2024
Tickets33.50
do 30 mei 2024

Dinosaur Jr.

BRIDGE Guitar Festival
20:00 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets33.50
dinosaur jr.

De ware verstaander weet het allemaal al van dit powertrio: al bijna veertig jaar maken ze puntige, groezelige rocksong. Gitaarhelden komen in vele gedaantes. Bij Dinosaur Jr. zit sinds dag één een ware mastodont in de gelederen: J Mascis. Met zijn Fender Jazzmaster en gigantische muur van Marshall Plexi-versterkers heeft de beste man in het verleden al heel wat trommelvliezen laten vibreren met zijn heerlijke krijsende gitaargeluid. En dat komt hij -uiteraard samen met kompanen van weleer Lou Barlow (bas) en Murph (drums)- tijdens BRIDGE in volle glorie doen.

Feel The Pain

Ze hebben ontelbaar veel bands beïnvloed, zoals Nirvana, Radiohead, Pixies en The Smashing Pumpkins. Hun geluid is onmiskenbaar. Dat ze liedjes maken die in je geheugen gegrift staan.  Klassiekers als Where You Been, Start Choppin’, What Else Is New, Feel The Pain en Freak Scene. En bovenal dat het een band is om te koesteren: stronteigenwijs, onafhankelijk, volgens een beproefd recept en toch altijd verrassend. Wat hadden we toch eigenlijk gemoeten zonder de muziek van Dinosaur Jr. in ons leven? We slaken een zucht van verlichting dat ze er zijn. En dat ze naar BRIDGE komen dit jaar! 

Support: GHOSTWOMAN

GHOSTWOMAN maakte vorig jaar een fantastisch goede beurt in Lab-1 tijdens BRIDGE. Met hun nieuwe album ‘Hindsight Is 50/50’ op zak is het reden te meer ze wederom uit te nodigen, dit keer als support van Dinosaur Jr. GHOSTWOMAN is ontsproten uit het brein van Canadees Evan Uschenko, die je misschien kent uit de band van Michael Rault. GHOSTWOMAN-vernoemd naar het nummer ‘Ghost Woman Blues ‘van George Carter- maakt psychedelische, krauterige garagerocksongs die verrassend puntig zijn. 

GHOSTWOMAN

Meer info en de laatste updates over BRIDGE Guitar Festival bekijken?

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12