Ga direct naar: Hoofdinhoud
Def Americans
15 sep 2023
Tickets22.50
vr 15 sep 2023
uitverkocht

Def Americans

Johnny Cash Memorial Show 2023 | + Black Djangos
20:30 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets22.50
Def Americans header

Op vrijdag 15 september brengt Def Americans een tribute aan Johnny Cash, die dit jaar 91 zou zijn geworden. De Eindhovenaren van Def Americans weten de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. Van Cash’ rockabillykrakers, het ruige van de Folsom Prison- en San Quentin-live-albums en de broze, kale sfeer op de American Recordings. De songs die 'The Man In Black' zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen, worden op deze avond nieuw leven ingeblazen.

Tijdschema

19:30: Deuren open
20:15: Black Djangos
21:15: Def Americans
(tijden onder voorbehoud)

June

Het moment dat Johnny’s muze en grote liefde June Carter Cash zich bij hem op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show: Met Kim ‘Carter’ Wolterink in de rol van June beleven de concerten van Def Americans hun hoogtepunt met de beste June & Johnny songs.

Tommy Cash

Het definitieve “seal of approval” werd afgegeven in 2013 toen Johnny’s jongere broer Tommy Cash de band benaderde om hem te begeleiden tijdens zijn My Brother Johnny concerten in Nederland.

Support: Black Djangos

Black Djangos is een psychedelic underground rock band met een uiterst energieke liveshow. Geïnspireerd door the Fuzztones, Dick Dale, The Cramps en Dead Kennedy’s, geeft dit trio een sinistere groove aan hun muziek. De spookachtige sounds en bezwerende vocalen zijn beïnvloed door horror comics en cult movies.

Stilstaan bij Black Djangos is haast onmogelijk, de band voert het publiek automatisch mee op hun trip to planet psychedelica. Gegarandeerd rock & roll!

Black Djangos

Muziekgebouw Eindhoven

Deze show wordt georganiseerd in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12