Ga direct naar: Hoofdinhoud
Crack Cloud
30 okt 2022
Tickets17.00
zo 30 okt 2022
club card

Crack Cloud

Art-rock en post-punk multimediacollectief in het Stroomhuis!
20:15 Zaal open om 19:30
Stroomhuis
Tickets17.00
Crack Cloud header

Als alle twintig muzikanten, visuele artiesten, ontwerpers en dansers van het multimediacollectief Crack Cloud mee op tour zouden gaan, dan kunnen we haast het Stroomhuis vullen. De vaste tourende formatie bestaat echter uit ‘slechts’ zeven jonge Canadese post-punkers met zanger en drummer Zach Choy als kloppend hart in het midden van het podium.

 

Muziek als artistieke uitlaatklep

Crack Cloud is het perfecte voorbeeld van muziek als artistieke uitlaatklep; nummers over hun eigen verleden van drugsverslaving worden uitgewerkt tot verhalen vol parodie, satire en een post-apocalyptisch eind-van-de-wereld-gevoel. Muzikaal grijpt de band terug naar post-punk van eind jaren ’70 en begin jaren ’80 à la Talking Heads, DEVO en Gang of Four gecombineerd met underground hiphop en Brian Eno-achtige soundscapes. Op zondag 30 oktober zie je ze in Stroomhuis!

Voor fans van

Shame, Drahla, DEVO, Wire en Gilla Band.

Tijdschema

𝗧𝗶𝗷𝗱𝘀𝗰𝗵𝗲𝗺𝗮
19:30 uur: Deuren open
20:15 uur: Show Aga Ujma
21:15 uur: Show Crack Cloud

 

Support-act: Aga Ujma

De Poolse Aga Ujma maakt experimentele en multi-instrumentale folk. Haar geluid doet denken aan hedendaags grootheden als Bjork, Múm en Eivør, die traditionele folk combineren met minimalistische avant-garde producties en oosterse instrumentatie. Zo wordt haar ijzige zang ondersteund door het delicate tokkelen van een Indonesische sasando en de gouden passages van een gender barung. De EP ‘Songs of Innocence and Experience’ is een prachtig eerbetoon aan twee zeer verschillende plaatsen die haar aan het hart liggen.

Aga Ujma

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12