Ga direct naar: Hoofdinhoud
Come As You Are 2022
19 nov 2022
Tickets35.00
za 19 nov 2022
uitverkocht

Come As You Are 2022

Het beste van drie decennia gitaarmuziek.
15:30 - 00:00Zaal open om 15:00
Grote zaal
Tickets35.00
Come As You Are 2022 - gitaarmuziekfestival - EIndhoven

Tijdens Come As You Are staat drie decennia aan gitaarmuziek centraal; van de grunge uit begin jaren negentig en dansbare Britpop tot energieke punk en powerpop van nu. Het festival geeft zowel bands een podium die door de jaren heen een grote rol gespeeld hebben in deze gitaargolf, tot aan de nieuwe helden die zich laten inspireren door 30 jaar gitaar.

Timetable

15:00 deuren
15:30 D Deadly
16:30 CORDS
17:40 SONS
18:55 Magnapop
20:15 Dog Eat Dog
21:45 Soul Asylum
23:15 Rudeboy plays UDS
00:15 Snaren 90 DJ's

 

Line-up:

Soul Asylum, Dog Eat Dog, Magnapop, Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA, SONS, D deadly, CORDS

 

Ga naar het Facebookevent

Soul Asylum

De headliner dit jaar is de Amerikaanse rockband Soul Asylum, bekend van de met een Grammy bekroonde megahit 'Runaway Train'. Het is de eerste keer in zeer lange tijd dat de band weer naar Europa komt. De groep onder leiding van David Pirner komt in april met het langverwachte studioalbum 'Hurry Up and Wait'. Dit nieuwe werk zal, net als natuurlijk de klassieke hits, ongetwijfeld gespeeld worden op deze exclusieve Nederlandse show.

Soul Asylum - Come As You Are 2022 - Rock - Effenaar

Dog Eat Dog

Wie kent ze niet, de knallers van Dog Eat Dog: ’No Fronts’, ‘Who’s the King’ en ‘Rocky’?! Ook het debuut- aka doorbraakalbum ‘All Boro Kings’ uit 1994 is nog altijd legendarisch, met die kenmerkende mix van punkrock, hiphop en metal. Dog Eat Dog houdt van Nederland en ook Eindhoven heeft al een paar keer bezoek gehad van de band, niet te vergeten die keer op Dynamo Open Air (1995), waarbij ze samen met het publiek een lichte aardbeving veroorzaakten. Dat wordt een portie feest op 27 november tijdens Come As You Are. En reken maar dat de saxofoon ook meekomt naar de Effenaar!

Dog Eat Dog - Come As You Are - Punrock HIphop Metal - Effenaar

Magnapop

Zo’n goeie muziek maken dat zowel Michael Stipe (de zanger van R.E.M.) en Bob Mould (Hüsker Dü en Sugar) zich opwerpen als producent van je platen: Magnapop deed het. En wij snappen dat ook wel, want de powerpop vermengt met punk en grunge is nog steeds tintelfris. Je hoort wel waar nieuwerwetse bands als Snail Mail, The Beths en Alvvays hun mosterd halen. De band is in de originele line-up, die hits als ‘Slowly, Slowly’ en ‘Lay It Down’ schreef, weer bij elkaar.

Magnapop - Come As You Are 2022 - Powerpop Punk Grunge - Effenaar

Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA

Urban Dance Squad returns! Frontman Rudeboy en oerlid DJ DNA zijn terug met een complete UDS-set. Wie denkt aan Urban Dance Squad denkt aan de 90's, explosieve liveshows en een combinatie van agressieve hip-hop met hardrock, funk, ska, noise en punk. Sinds hun Edison-bekroonde debuutplaat 'Mental Floss For The Globe' (1989) staan ze bekend als pioniers van de cross-over, inspiratiebron voor grootheden als Rage Against The Machine én volgens sommigen de beste Nederlandse band ooit.

Rudeboy plays Urban Dance Squad - Come As You Are 2022

SONS

Deze vier gasten uit het Belgische Melsele smeten hun fuzzy gitaren, pompende bas en knallende drums bij elkaar met de band SONS als resultaat. Scheurende garagepunk, alleen voor de liefhebber!

SONS - Come As You Are - Garage Punk - Effenaar

D. Deadly

‘Everyone Gets The Song They Deserve’ is niet zelden betiteld als hidden gem. Het powerpop-album van D Deadly uit 2013 zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar wordt op waarde geschat door de fijnproevers. Dat zijn vaak ook liefhebbers van The Posies en Big Star, met wiens frontman - Jon Auer - D Deadly nog werkte voor de album-opnames en in 2014 door Nederland toerde. De band staat al enige jaren in de parkeerstand, maar voor deze eenmalige thuiswedstrijd trekken Eindhovens finest Denvis Grotenhuis, Jacco van Rooij, Roel Blommers en Gijs van de Burgt alles weer uit de kast.

D Deadly Come As  You Are 2022 - Effenaar

CORDS

De alternatieve gitaarrock band rondom Simone Holsbeek bestaat eigenlijk al lang niet meer, maar 30 jaar na oprichting verscheen in 2019 plots het verzamelalbum 'Stargazer'. Met een Amerikaanse platendeal op zak waren de 90's één grote roadtrip; vele tours door de VS, Australië en Europa én shows op festivals als Lowlands, Roskilde en Sziget. Naast Nirwana Tuinfeest speelt CORDS dit jaar alleen een exclusieve show op Come As You Are.   

CORDS - Come As You Are

Eten tijdens Come As You Are

Wist je dat je tijdens Come As You Are ook een lekker hapje kunt eten in de vide (balkon boven ons restaurant)? Bekijk de menukaart hieronder.

Come As You Are menu

Alvast een locker reserveren?

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12