Ga direct naar: Hoofdinhoud
wo 29 mrt 2023
club card

Club Void: Wiegedood

+ Modder

Blackmetal komt in vele gedaantes. Soms lo-fi, soms ijskoud, soms mooi of zelfs feeëriek, soms doet het luisteren fysiek pijn. Het Belgische Wiegedood valt duidelijk in die laatste categorie. Wat had je ook verwacht van dit trio wat voortkomt uit de Church of Ra en waarvan de leden ook de instrumenten beroeren in o.a. Amenra, Rise & Fall en Oathbreaker.

Tijdschema

19:30 Deuren open
20:00 - 20:30 Modder
21:00 Wiegedood
(tijden onder voorbehoud)

Ze brachten een ijzersterk trio aan EP’s uit onder de noemer ‘De Doden Hebben Het Goed’, maar dat bleek slechts een opmaat naar het allesvernietigende debuut ‘There’s Always Blood At The End Of The Road’. Een plaat die je in principe alleen je ergste vijand toewenst. En natuurlijk die vrienden die niet zo’n bizarre muzieksmaak hebben als jij. Laat je die ook even weten dat ze op 29 maart bij ons staan?

“There’s Always Blood At The End Of The Road”

Dit album richt zich op de smerigste en meest walgelijke delen van de menselijke natuur en samenleving. Het wijkt af van de typische Black Metal-thema's en -concepten, maar richt zich in plaats daarvan op de strijd die we van binnen leiden, in een poging het feit te overwinnen dat we allemaal uit datzelfde vuil zijn gemaakt. Het verkennen van plaatsen waar de vorige trilogie niet eens aan de oppervlakte kwam, zowel tekstueel als muzikaal. Een kijkje uit de eerste hand in pure walging, een psychotische rit met synths, bandrecorders, hete clubjazz en verontrustende samples. Een duidelijke verandering ten opzichte van hun eerdere werk, een duistere wending in iets onverwachts en onwelkom.

Support: Modder

Onze zuiderburen Modder maken smerige en dikke instrumentale sludge epossen waar je langzaam in wordt getrokken. Elementen uit zowel sludge als post-metal lijken naadloos verweven te zijn met melodieuze basgeladen riffs. Al eerder opende ze de avond voor Severant tijdens Club Void, en dat viel zo goed in de smaak dat we ze met alle liefde nog eens uitnodigen!

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12