Ga direct naar: Hoofdinhoud
Blackwater Holylight
25 okt 2023
Tickets17.00
wo 25 okt 2023
club card

Blackwater Holylight

+ Iron Jinn
20:15 Zaal open om 19:30
Stroomhuis
Tickets17.00
Blackwater Holylight header

Blackwater Holylight, zoals de naam suggereert, draait om contrasten. Het is een vloeibare samensmelting van geluid dat zwaar, psychedelisch, melodieus, angstaanjagend en prachtig tegelijk is, van een band die niet verankerd is aan riffs, maar ze juist golvend laat opduiken in hun meditatieve en hypnotiserende nummers. Een hele fijne mix van mix van heavy psych, space rock, maar ook doom en stoner, onder lichte en dromerige zang.

In hun laatste werk Silence/Motion scherpt de band die contrasten aan, wat samenvalt met de thema’s die als een rode draad door de plaat heen lopen. Het album draait om het verwerken van diepgaand en persoonlijk trauma, dat zowel tekstueel als muzikaal op treffende wijze het overweldigende gevoel van leegte, verdriet, kracht en de heropbouw na persoonlijke verwoesting weergeeft.

 

 

Iron Jinn

Iron Jinn is de band achter Oeds Beydals (The Devil’s Blood, Death Alley), Wout Kemkens (Shaking Godspeed, De Niemanders), Bob Hogenelst (Birth of Joy). De band werd zo’n vijf jaar geleden geboren op Roadburn - toen nog een duo van de twee gitaristen onder de naam Iron Chin - en inmiddels stuwt de supergroep naar ongekende hoogte. Hun debuutplaat werd uitgebracht onder Stickman Records, het platenlabel achter onder meer Motorpsycho, 35007, Temple Fang en Monkey 3. Hoe het klinkt? Niets minder dan intens. De stemmen van Wout en Oeds weerklinken fel over betoverende grooves en pure melodieën en harmonieën - een zeldzame combinatie in de hedendaagse (rock)muziek.

 

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12