Ga direct naar: Hoofdinhoud
di 28 mei 2024
club card

BIG SPECIAL

Kwetsbare en soulvolle punk

Woorden moeten niet voor lief worden genomen. Vooral niet wanneer ze worden gebulderd, op vol volume, door een breed geschouderde dichter met het zwavelvuur van een prediker en de oprechtheid en wijsheid van een leek, over grondschuddende live beats en tussen epische explosies van melodie en opzwepende riffs. BIG SPECIAL, het duo achter zanger Joe Hicklin en drummer Callum Moloney, is boos, herkenbaar en soms zelfs poëtisch.

Hun nummers strekken van onderwerpen als de moeilijkheden van de Brits arbeidersklasse tot trots vinden in je donkerste momenten en zijn doordenkt van zowel hoop als wanhoop. Dit zetten ze vervolgens om in een dodelijke setlist en een geluid waarin het sobere en hilarische geblaf van Sleaford Mods, de intense kracht van Tom Waits-achtige gospel, de helende kracht van soul en de elektrische lading van rock samenkomen tot iets nieuws. Vorig jaar ontdekte je ze in bomvolle Altstadt tijdens Hit The City festival, en nu is het tijd voor een eigen show in onze Kleine Zaal op dinsdag 28 mei!

De ticketverkoop start op vrijdag 9 februari om 10:00 uur.

We’re trying to explore the universal through the personal. People are still blind to class issues. Really, these are human issues. I’m not saying I have any answers – our songs are reactive. They’re loud, and they’re fun, and they’re honest and emotional.
Callum Moloney, BIG SPECIAL

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12