Ga direct naar: Hoofdinhoud
vr 10 feb 2023
uitverkocht
club card

Ben Caplan

Folky ballades en stampende klezmer | + Michael Feuerstack

De Canadese singer-songwriter Ben Caplan is met zijn enorme baard een indrukwekkende verschijning, en doet daar met zijn nog overweldigendere stemgeluid nog een schepje bovenop. Caplan heeft het vermogen om zowel wilde, theatrale acts op te voeren als kleine, stille liedjes te spelen. Het ene moment neemt hij je mee in folky ballades en het andere in stampende klezmer met jazzinvloeden, gebracht met een saloonachtige poëtische rauwheid. Met zijn doorrookte vocalen doet hij denken aan grootheden als Tom Waits, Leonard Cohen en Captain Beefheart. 

Nieuw album

Afgelopen tijd bracht hij met maar liefst twee nieuwe albums uit: het solo-project Recollection (2021) en Old News (2022), een samenwerking met Terra Spencer. Nu kruipt hij terug in de tourbus in om zijn favoriete nummers van zowel oude als nieuwe werken te delen. Op vrijdag 10 februari zie je hem in onze Kleine Zaal!

Support-act: Michael Feuerstack

De Canadese singer-songwriter en producer Michael Feuerstack (bekend van Snailhouse) heeft door de jaren een groeiend archief aan mooie en breekbare liedjes opgebouwd. Live en op plaat is Feuerstack’s panoramische en geletterde songkunst in vele vormen te horen, waarbij hij vaak grenzen overschrijdt door zijn onmiskenbare stem en unieke perspectief dat zweeft tussen humor en liefdesverdriet. Deze avond verzorgt hij de support voor Ben Caplan!

Michael Feuerstack square

Alvast een locker reserveren?

 

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

 

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12