Ga direct naar: Hoofdinhoud
do 21 sep 2023
club card

Baby Jesus + Film School

Double bill voor liefhebbers van garage rock en shoegaze

Baby Jesus

De vierkoppige garagerockband Baby Jesus houdt rock-'n-roll springlevend vanuit Halmstad, Zweden. Dat doen ze met psychedelische flair, een punkrandje en genoeg energie om een stevig diner op te warmen. Bandleden Frederik Kristoffersson en Elis Jäghammar zaten al in verschillende metal- en hardcore punkprojecten, maar met het ontdekken van 13th Floor Elevators kwam daar nog een nieuwe psychedelische liefde bij. Zodoende kwamen ze terecht bij muziek van onder andere Night Beats, Black Lips en een reeks Back From the Grave-compilaties.  

Met Rolling Stones als inspiratie maakten ze hun vierde album 'Rock n Roll Music', dat op 18 augustus zal verschijnen. De eerste singles 'Maybe Tomorrow', 'I Can't Have It' en 'These Days' zijn al te beluisteren. Voor fans van Black Lips, Fidlar, Night Beats, Cosmonauts, Dead Ghosts en Together Pangea.  

Film School

De Amerikaanse indie shoegazers van Film School komen voor het eerst naar Europa. En met hun nieuwste album 'We Weren't Here' op zak hebben ze daar alle reden toe. Dit 6e studioalbum werd gemaakt tijdens de pandemie, wat ervoor zorgde dat de bandleden elkaar – op één uitzondering na – persoonlijk nooit hebben gezien tijdens het proces. Wat onder de golven van de psychedelische dreampop van het album tevoorschijn komt, zijn bitterzoete thema's van een jaar geleefd in schijndood: anticipatie, scheiding, spijt, openbaring. Voor fans van My Bloody Valentine, Beach House, DIIV en Ringo Deathstarr

Tijdschema

20:00 uur: Deuren open
20:30 uur: Show Film School
21:40 uur: Show Baby Jesus
(tijden onder voorbehoud)

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12