Ga direct naar: Hoofdinhoud

Hybrid Music Vibes #2: RHIANNIN

Rhiannin hmv

RHIANNIN is het project van de Nederlandse artiest Rianne Wilbers, die verbindingen maakt waar anderen deze voor onmogelijk houden. Geïnspireerde synergieën ontstaan doordat ze uiteenlopende disciplines laat samensmelten. Zo is ze op het Conservatorium in Tilburg afgestudeerd als klassiek zangeres, maar haar nieuwsgierigheid en honger naar experiment hebben haar horizon verbreed tot ver voorbij de wereld van de klassieke muziek. Rianne beheerst een breed scala aan onconventionele en soms obscure zangtechnieken en stijlen van experimentele rock/pop, tot elektronische muziek, avant-garde, wereldmuziek en jazz.

Hybrid Music Vibes

Naast muziek kan Wilbers zich ook verliezen in het eeuwenoude ambacht van het schilderen, en gedurende Hybrid Music Vibes wil ze gaan ontdekken hoe ze door middel van nieuwe technieken deze disciplines op een innovatieve manier bij elkaar kan brengen.

 

In het traject wil ik uitzoeken hoe ik dat kan doen en hoe ik mensen kan raken op een universele manier. Ik geloof namelijk dat we allemaal dezelfde gevoelens hebben in welke hoedanigheid dan ook en deze wil ik spiegelen aan mensen.

Momenteel is ze hard aan het werk aan haar debuutalbum 'Bodylanguage', een plaat die gaat over het luisteren naar je lichaam. Hierin zal ze muziek, kunst en technologie op een symbiotische manier met elkaar verweven. Tijdens de Hybrid Music Vibes wil ze een virtuele expositieruimte creëren in de vorm van een visueel diorama. "Ik wil mensen meenemen in mijn wereld, bijvoorbeeld door het 3D maken van mijn schilderijen. In die ruimte wil ik dan nog meer dingen van mijzelf laten zien en horen."

Check hier haar concept:

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12