Ga direct naar: Hoofdinhoud

Hybrid Music Vibes 2#: Hiigo

Hiigo HMV

De indiepopband Hiigo bestaat uit het vijftal Hans van der Werf (zang/gitaar), Peter Terluin (toetsen), Aart de Gier (basgitaar), Dion van der Geest (gitaar) en Koen Gardebroek (drums). Het uit Zwolle afkomstige gezelschap mixt diepe Nederlandstalige teksten met een frisse sound die je ook doet laten dansen. De band haalt invloeden uit moderne popbands als The 1975 en alternatieve gitaarfolk á la Bon Iver.

Hiigo komt nog net niet vers van de pers, de band bestaat namelijk pas sinds begin 2021. Midden in de lockdown besluit de vriendengroep om samen muziek te gaan maken en dat resulteert in drie singles, waarmee ze in 2022 de Popronde mee rondtoeren en Eurosonic Noorderslag onveilig maken. Dit jaar staat er weer een hoop moois op het programma, zowel qua optredens als nieuwe releases. 

Hybrid Music Vibes

De heren laten zich vooral overvallen door het hele project, om zo gaandeweg inzicht te krijgen in alle technieken die de toekomst kunnen gaan worden. "Dit is de ultieme kans om hierover te leren, het is echt een leerweg voor ons. We willen voor onszelf een kijkje nemen om te beslissen; 'willen we hier iets mee?' 

De derde workshop was heel beeldend, ook omdat je dan gaat snappen wat de reikwijdte is van de verschillende technieken en wat de mogelijkheden zijn. Die heeft het meeste inzicht gegeven.
Hiigo over het uittesten van de technieken bij BUas

De band wil met Hybrid Music Vibes onderzoeken hoe zij de diepgang in de muziek en teksten kunnen uitlichten. "Hiigo staat voor vriendengroep en je thuis voelen bij ons. We willen mensen diepgang geven door middel van onze eigen verhalen, en hebben een idee dat dat nog wel een extra zetje kan krijgen." Ze gaan experimenteren hoe zij anderen een kijkje in hun leven kunnen geven en persoonlijke dingen los kunnen laten, om zo luisteraars nog dichter bij hen te laten komen.    

Check hier het concept van Hiigo:

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12