Ga direct naar: Hoofdinhoud
za 25 mei 2024
club card

Nebulous Forms: Cannibal Ox

+ Keenan Mundane

Nebulous Forms is het nieuwe Eindhovense hiphopconcept met een focus op experimentele, afwijkende en underground-artiesten uit de scene. Na shows met Onoe Caponoe + Suzooki Swift in Stroomhuis en Deijjuvhs, Denzel Himself, Kleine Crack en Lionstorm op Hit The City, is het nu tijd voor de derde editie met Cannibal Ox en Keenan Mundane.

Tijdschema

19:30 Deuren open
20:00-20:30 Keenan Mundane
20:50 Cannibal Ox
(tijden onder voorbehoud) 

Cannibal Ox: 'The Cold Vein'

En dit keer komen de underground legendes Cannibal Ox naar Effenaar! De groep was één van de belangrijkste acts op hét label voor experimentele hiphop in de 90's en 00's: Definitive Jux van El-P. Het debuutalbum 'The Cold Vein', tevens geproduceerd door El, sloeg in als een bom in 2001. Hoewel de boom-bap invloeden goed hoorbaar waren, heeft het genre nog nooit zo futuristisch geklonken. En abstract: lyrics meanderen de meest onvoorspelbare kanten op. Sindsdien is Cannibal Ox een beetje een enigma gebleven. Vast Aire en Vordul Mega speelden bijna nooit live en brachten jarenlang eigenlijk niets uit. Voor een groot gedeelte komt dit door de geestelijke problemen van Vordul, maar in 2015 was daar plots een nieuwe plaat en een optreden op WOO HAH! ...en toen waren ze weer weg. Vordul zal naar alle waarschijnlijkheid nooit meer kunnen touren, maar Vast Aire komt samen met Double A.B.(die ook al meedeed op de laatste plaat en op het podium stond op WOO HAH!) en vaste DJ Cypher naar Eindhoven om The Cold Vein live te brengen. Unieke kans om deze absolute classic live te zien!   

+ Keenan Mundane

Keenan Mundane is een rapper uit Nederland die zich laat inspireren door rappers als MF Doom, Earl Sweatshirt, Danny Brown en JPEGMAFIA. Met niets meer dan een mic en een sampler, toverde hij met onverwachte beats, tomeloze energie en een uitstekende flow de hele Popronde om in een moshpit. Niet te missen. 

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12