Ga direct naar: Hoofdinhoud
Masters of Reality
16 mei 2024
Regulier Ticket€32.5
do 16 mei 2024
uitverkocht
club card

Masters of Reality

Eerste NL clubshow in 10 jaar
20:15 Zaal open om 19:30
Kleine Zaal
Regulier Ticket€32.5
Masters of Reality

Tijdschema

19:30 uur: Deuren open
20:15 uur: Show Alain Johannes
21:05 uur: Show Masters of Reality
(tijden onder voorbehoud) 

Masters of Reality

De Amerikaanse rockband Masters of Reality, aangevoerd door Chris Goss, komt voor hun eerste clubshow in 10 jaar naar Nederland. Naast het enige vaste lid van de band is Goss ook de oprichter, frontman, gitarist, tekstschrijver én producer/visionair. Met debuutalbum 'Masters of Reality' - onder fans bekend als 'The Blue Garden' - introduceerden ze zich aan de wereld. Kort samengevat; de plaat werd geproduceerd door niemand minder door Rick Rubin, was tevens het eerste hardrock album op het platenlabel Def American en was deels te horen in de Steven Seagal film 'Marked for Death'. Sindsdien bracht de band ons een reeks ijzersterke albums waaronder 'Sunrise on the Sufferbus' (1993) en 'Deep In The Hole (2001).

Godfather van de desert rock

Buiten Masters of Reality is Chris Goss vooral bekend als producer voor o.a. als Kyuss en Queens of the Stone Age. Hij wordt gezien als een onmisbaar figuur in de ontwikkeling van de stoner en desert rock. Goss staat dan ook bekend als ''de Godfather van de desert rock'', maar bagatelliseerde dit statement op meerdere gelegenheden. 

The best hard rock band around today. Period.
The LA Weekly

Alain Johannes

De support bij Masters Of Reality komt van niemand minder dan Alain Johannes. In zijn schooltijd speelde Johannes in bands met Flea, Hillel Slovak, Jack Irons en Anthony Kiedis – die later de Red Hot Chili Peppers zouden vormen. Met zijn band Eleven tourde hij met acts als Pearl Jam, Sound Garden en Queens of the Stone Age. En dat is niet alles, want ook als schrijver/producer/studio-engineer werkte Alain tevens met een reeks grootheden waaronder Chris Cornell, No Doubt, Mark Lanegan, Jimmy Eat World en Arctic Monkeys. Nu focus de artiest zich op zijn solocarrière.  

Alain Johannes
Tom Bronowski

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12