Ga direct naar: Hoofdinhoud
GZA w/ Phunky Nomads Band
21 feb 2024
Tickets40.00
wo 21 feb 2024

GZA w/ Phunky Nomads Band

Liquid Swords live
20:15 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets40.00
gza header

Sinds de komst van debuutalbum 'Enter The Wu-Tang (36 Chambers)' in 1993 is Wu-Tang Clan niet meer weg te denken. En de hiphop-supergroep is vandaag de dag nog altijd actief, zo bundelden ze hun krachten onlangs met Nas tijdens de NY State of Mind Tour. Alsof dat nog niet genoeg is brengt GZA – ook bekend als The Genius – zijn legendarische soloalbum 'Liquid Swords' met liveband Phunky Nomads naar Nederland.  

The Genius

Samen met zijn neven RZA en Ol' Dirty Bastard stond GZA aan de wieg van Wu-Tang Clan. En ondanks dat GZA niet hetzelfde commerciële succes behaalde als Method Man of ODB wordt hij door hiphopfans geprezen om zijn feilloze techniek en lyrische kunsten. Inmiddels wordt hij gezien als een van de meest pure rappers ter wereld.  

Liquid Swords

In 1991 zette GZA zijn eerste stappen als soloartiest met het album 'Words from the Genius', maar met de – door RZA geproduceerde - opvolger 'Liquid Swords' creëerde de artiest zijn magnum opus. Op 'Liquid Swords' hoor je de klassieke door Kung-Fu films geïnspireerde Wu-Tang sound vol referenties naar o.a. misdaad, filosofie en schaak. Het album debuteerde op #9 in de Billboard 200 én wordt door fans vaak genoemd in de top 10 beste hiphopalbums ooit.  

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12