Ga direct naar: Hoofdinhoud

Voormalig wethouder en gemeenteraadslid Renate Richters nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Effenaar

3 nov 2023

Effenaar verwelkomt Renate Richters als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Zij volgt Ger Peeters op, die na de maximale drie zittingstermijnen afscheid neemt van de Raad van Toezicht.  

Renate Richters is al lange tijd woonachtig in Eindhoven en werkt bij het sociaal ontwerpbureau We Are Social Rebels, een organisatie die zich vastbijt in maatschappelijke vraagstukken en strijdt voor een samenleving waarin iedereen op zijn eigen wijze meedraait. Eerder bekleedde zij de functie van wethouder en gemeenteraadslid in Eindhoven, en trad zij als raadslid op als woordvoerder Cultuur. Mede hierdoor heeft Richters een erg breed netwerk in de stad.

Renate Richters over haar toetreding: “Ik heb er veel zin in om Effenaar te gaan versterken als voorzitter van de Raad van Toezicht. Effenaar is een belangrijke culturele pijler in onze stad, waar ik zelf al sinds mijn jeugd veel kom. Ik wil graag een steentje bijdragen om Effenaar nu en in de toekomst voor veel mensen een plek te laten zijn waar je geïnspireerd raakt, nieuwe dingen ontdekt en vooral ook lekker kunt genieten!”

Directeur Effenaar Jos Feijen is blij met de komst van de nieuwe voorzitter: "Na een fijne samenwerking nemen we afscheid van Ger Peeters, die zich drie zittingstermijnen gepassioneerd voor Effenaar heeft ingezet. Hij zette zich nadrukkelijk in voor vernieuwing van het programma en het gebouw, en was met zijn ervaring een belangrijke steun in de lastige coronatijd. Daar zijn wij hem erg dankbaar voor. Ik ben erg blij dat Renate Richters het stokje van hem wil overnemen. Met haar kennis van het culturele veld en haar netwerk in Eindhoven zal zij Effenaar op haar eigen wijze versterken."

Raad van Toezicht Effenaar

Naast Renate Richters bestaat de Raad van Toezicht van Effenaar uit Steven Jellinghaus, Joep van Belkom en Hannie Derks.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12