Ga direct naar: Hoofdinhoud

Maak kennis met de 9 curatoren van Hit The City 2022

15 sep 2022, Eindhoven

Van 21 tot en met 23 oktober vindt Hit The City weer plaats: het muzikale verlengstuk van Dutch Design Week. Effenaar en Friendly Fire schakelen de hulp in van lokale en nationale curatoren om samen een driedaags stadsfestival te programmeren dat verder gaat dan muziek alleen. Waar men het ene moment geniet van een serene sessie met singer-songwriters, wordt er aan de andere kant van de stad gedanst tijdens een queer clubnacht. Deze 9 curatoren nemen ieder hun eigen expertise mee en geven een nieuwe twist aan Hit The City:

Alora / Boolin / De Brakke Grond / Doodswens / Homegrown / Homohooligan / Intercept / Onuitgesproken / The Ruggeds

Uitgelicht: De Brakke Grond

De Brakke Grond, het Vlaamse cultuurhuis gevestigd in Amsterdam, introduceert Hit The City aan de meest belovende artiesten uit ons zuidelijke buurland. Op vrijdag 21 oktober programmeert het cultuurhuis een avond in Altstadt met de krachtige stemmen, looks en performances van IKRAAAN, Oriana Ikomo en MEYY. Een vrouwelijke line-up voor liefhebbers van soul en hiphop.

Meyy HTC

Uitgelicht: Homohooligan

Homohooligan zal op zaterdag 22 oktober onder de naam ‘Club Hooligan’ een educatieve clubnacht programmeren. Onder het thema ‘Designing Safe Spaces’ start de avond met een panel talk waar drie speciale LHBTQIA+ plekken onder de loep worden genomen. Vervolgens transformeert het Stroomhuis tot queer club, met drag performances van ChelseaBoy en house muziek van onder andere de Berlijnse-dj Byron Yeates.

ChelseaBoy HTC

Nieuwe locaties

Hit The City breidt dit jaar uit naar 10 locaties in Eindhoven. Nieuw op de lijst zijn: Haven, Kelderman En Van Noort (KEVN) en The Student Hotel Eindhoven.

Haven, gelegen aan de Smalle Haven, is het nieuwe nachtconcept van Dynamo. De locatie wordt op zaterdag 22 september geprogrammeerd door hiphop-collectief Boolin, waarbij energieke performances van Ella John, Doevoe en Jiri11 de kelder zullen afbreken.

Kelderman En Van Noort (KEVN) ligt niet direct in het centrum, maar is wellicht één van de meest karakteristieke locaties qua architectuur. Het gerenoveerde schoolgebouw is alle dagen onderdeel van het festival, met uiteenlopende genres van indie tot hiphop en punk. Gelegen in Woensel-West, naast Station Strijp-S, is de locatie slechts 1 stop verwijderd van het centraal station.

The Student Hotel, gelegen tussen Effenaar en Eindhoven Centraal, neemt ook alle drie de dagen deel aan het festival. Curatoren Homegrown, Onuitgesproken en The Ruggeds programmeren er een divers programma vol intieme sessies met zang, spoken word en dans.

KEVN 1
HAVEN (Dynamo)
The Student Hotel 1
Keldermand En Van Noort (KEVN)

Plan je festival in Timesquare

Waar je op Instagram alvast een visuele impressie krijgt, kun je in gratis app Timesquare alvast je bezoek naar Hit The City plannen. Timesquare is één compact overzicht waarin alle artiesten, locaties en timetables van het driedaagse festival te zien zijn. Zoek je favoriete acts, maak ze favoriet en zie op welk tijdstip ze spelen op 1 van de 10 locaties in Eindhoven.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12