Ga direct naar: Hoofdinhoud

Het Prins Bernhard Cultuurfonds toont opnieuw liefde voor de popcultuur!

13 mrt 2023, Effenaar Eindhoven

 

Tijdens het Eurosonic Noorderslag festival heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds onlangs het jaarlijkse Cultuurfonds Pop Stipendium uitgereikt aan de band Personal Trainer, terwijl Naaz en Bnnyhunna ook in de prijzen vielen. Maar dat is nog niet alles - het fonds heeft ook een fantastische extra investering van maar liefst 2 miljoen euro gedaan in 65 poppodia door het hele land, waaronder Effenaar in Eindhoven!

Het is belangrijk voor de landelijke poppodia dat het fonds de popcultuur blijft ondersteunen en de belangrijke rol erkent die de podia spelen bij het ondersteunen van deze cultuur. De extra investering van 2 miljoen euro zal poppodia zoals Effenaar helpen om hun programmering te verbeteren en hun publiek te blijven verrassen met spannende, inclusieve en diverse muzikale evenementen.

Directeur Jos Feijen van Effenaar is blij met dit nieuws; "Wij zijn afhankelijk van subsidies om ons aanbod spannend, verrassend en actueel te houden. We hopen dat andere fondsen en organisaties deze stap volgen om de popcultuur in Nederland te blijven ondersteunen. Met deze extra investering van het Prins Bernhard Cultuurfonds kunnen we investeren in ons jaarlijks terugkerende Hit the City Festival tijdens Dutch Design Week. Hiermee willen we zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe muziek kan bijdragen aan een inclusieve en diverse samenleving!"

De extra investeringen van het Prins Bernhard Cultuurfonds zullen door Effenaar voornamelijk worden gebruikt voor het Hit the City Festival, wat een podium biedt aan een breed scala aan divers talent. In het verleden hebben artiesten zoals Phoebe Bridgers, Fontaines DC, Khruangbin, en Wolf Alice op de diverse podia gestaan! Vorig jaar, toen het festival weer van start ging na de Corona-uitbraak, bezochten 8.200, voornamelijk jonge bezoekers, optredens van aanstormende regionale, nationale en internationale talenten zoals Prins S. en de Geit, The Haunted Youth, en Ares.

De voorbereidingen voor Hit the City 2023 zijn al in volle gang! Met de extra bijdrage van het Prins Bernard Cultuur Fonds kan Effenaar nog meer programmering, op nog meer locaties in de stad realiseren, waardoor het podium verwacht 12.000 bezoekers kennis te laten maken met de muzikale beloftes van morgen.

Van donderdag 19 oktober tot en met zondag 22 oktober 2023 vindt het festival plaats in Effenaar en meer dan 15 andere locaties in de stad.

Hit the City 2022

Hit The City Hang Youth
Hang Youth tijdens het Hit the City festival in Dynamo Eindhoven

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12