Ga direct naar: Hoofdinhoud

Future Static de virtuele muzieksensatie van Coloray

21 okt 2022, Dutch Design Week | VideoLab Strijp S

Digital Humans

 

Tijdens Dutch Design Week toont Effenaar samen met 4DR Studios en Dutch Rose Media elf Chronosphere projecten waarin de inzet en het effect van het gebruik van Digital Humans in de virtuele wereld is onderzocht.  De projecten geven een goed voorbeeld van wat er de afgelopen jaren allemaal op dit vlak is ontwikkeld.

Een van de projecten is Future Static van Coloray. In Future Static heeft Coloray zijn eigen metaverse geschapen waarin je samen met hem (als digital human) kunt rondlopen zijn wereld en muziek kunt verkennen. 

Future Static Effenaar

Digitale leeromgeving

De expo presenteert de resultaten van twee jaar onderzoek naar het maken van realistische digitale mensen voor gebruik in educatieve, gedragsveranderings- en kunstprojecten voor gebruik in o.a. realistische en aantrekkelijkere leeromgevingen voor studenten en talenten op de arbeidsmarkt. .

In situaties waarbij een leerling of medewerker moet leren hoe hij zichzelf moet gedragen in een specifiek scenario, is juist een realistische situatie belangrijk. Met behulp van volumetric video kunnen er in die realistische leeromgeving digitale mensen geïntroduceerd worden, zonder de leerervaring te onderbreken. Dit betekent dat er vandaag de dag technologie kan worden gebruikt om mensen te leren hoe ze op bepaald gedrag van anderen kunnen reageren (zelfs het herkennen van gezichtsuitdrukkingen), terwijl ze het gevoel behouden naar een echte persoon te kijken. Door deze bijzondere ervaring kan emotie en verbinding worden overgebracht die anders nep of onecht zou aanvoelen. De leerlingen worden meegezogen in de wereld van het weergegeven personage en gaan met hen mee op hun reis. Ze voelen zich verbonden met de echtheid van het digitale personage. De boodschap zal veel sterker en overtuigender zijn dan bij het gebruik van traditionele media.
 

Future Static van Coloray

In de muziek en entertainment industrie is een liveoptreden het hoogtepunt van de interactie tussen fan en artiest. Met behulp van volumetrische video kan deze limiet naar nieuwe hoogten worden gebracht, waardoor er meer persoonlijke en unieke ervaringen voor fans worden gecreëerd.

De Tilburgse artiest Coloray heeft deelgenomen aan Chronosphere, de unieke 3D-proeftuin van Effenaar Smart Venue die vormgeeft aan de digitale wereld en haar bewoners. Naast een muziekalbum bestaat Future Static ook uit een liveshow en een virtuele wereld. Met Future Static geeft Coloray zijn visie op een nabije toekomst rond “het concept van mens en computer die een nieuwe realiteit creëren waar logica en emotie met elkaar in strijd lijken te zijn.

Ik ben geen wereldverbeteraar, maar wil mijn gevoel uiten, kritische vragen stellen. Wie zijn wij als mens, wat kunnen we, en wat is mijn rol daarin?
Coloray (Interview This Is Our House 2022)

Coloray at Hit The City Festival

Vrijdag 21 oktober | locatie Effenaar

Intercept is een platenlabel, ontwerpstudio en muziekcollectief opgericht in 2019 door Coloray. Het label wordt gerund onder de vleugels van Atomnation, een van Nederlands meest toonaangevende electronica-labels. Coloray is de elektronische kunstenaar Raynor De Groot. Hij staat bekend om zijn multidisciplinaire aanpak en creatieve grenzeloze optredens.

Line-up: Coloray (solo, live), French II, Mathilde Nobel, Ramses3000

 

Coloray Hit The City

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12