Ga direct naar: Hoofdinhoud

Ervaren AV artiest Chagall terug naar Effenaar met tech-workshop LoveLace

4 mrt 2024

In april organiseren LoveLace en Effenaar Lab opnieuw een driedaagse workshop, specifiek voor vrouwen en gender non-conforme kunstenaars, waarin deelnemers ervaring kunnen opdoen met muziek- en live performance technologie. De nieuwe editie van de workshopreeks vindt plaats van 22 tot en met 24 april.  

Ontdek de wereld van TouchDesigner en reactieve visuals

Of je nou een zanger, muzikant, producer of DJ bent, gedurende deze workshop leer jij hoe je audio-reactieve projecties kan creëren ter versterking van jouw liveshows. Reactieve visuals zijn visuele elementen die reageren op muziek (geluiden, zang, live-instrumenten), beweging, of zelfs beide. Gedurende de sessie ontdek je hoe je een (live of opgenomen) muziekelement kan omtoveren tot een visual die niet alleen in sync loopt met wat je op dat moment speelt, maar ook een extra dimensie geeft aan jouw creatieve expressie. 

Met deze hands-on driedaagse workshop leer je praktische skills om technologie in te zetten voor het creëren van visuals met cutting-edge tools. Omdat je kennis maakt met de basis van TouchDesigner, is deze workshop zowel voor beginners als mensen die al wat meer ervaring hebben. De workshop wordt gegeven voor ervaren AV artiest en performer Chagall en TouchDesigner-expert Max Lahr van y=f(x).  

lovelace

Voor wie is deze workshop

LoveLace biedt de workshops aan voor vrouwelijke en gender non-conforme muzikanten en live performers, die hun shows willen verrijken met innovatieve visuele elementen, zoals projectie en belichting. Ben je een beginner op het technische gebied? Geen probleem, zolang je maar een sterk idee hebt over je muzikale identiteit en meer dan één nummer mee kan brengen om mee aan de slag te gaan. Verder is het belangrijk dat je eigen afbeeldingen, videomateriaal of een logo paraat hebt. Voor aanvang van de workshop ontvangen alle deelnemers een lijst van materiaal dat zij moeten voorbereiden en meenemen.   

Aanmelden

Wil je graag deelnemen? Meld je dan aan voor 25 maart

Selectie

Uit alle aanmeldingen worden 8 deelnemers geselecteerd. Deelnemers worden geselecteerd op basis van hun artistieke visie en ambitie. Eerdere ervaring met technologie is fijn, maar zeker geen must.   

Kosten

De driedaagse workshop kost €600,- euro (inclusief lunch en drinken). Nederlandse artiesten kunnen een bijdrage van €200,- euro ontvangen via Werktuig PPO. 

LoveLace

LoveLace is een nieuw lab van zangeres en performance-pionier Chagall. De missie van LoveLace is om een veilige ruimte te creëren waar deze artiesten van en met elkaar kunnen leren, en zich gesterkt voelen om hun liveshows uit te breiden met de nieuwste technologie. 

Lovelace is het eerste productiehuis van Nederland voor live projecten die gebruik maken van innovatieve technologie ter ondersteuning van creatieve expressie, waarbij vrouwen in de lead zijn. De ambitie van Chagall's lab is om vanaf 2024/2025 zo'n vier producties per jaar te ondersteunen. 

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12