Ga direct naar: Hoofdinhoud

Effenaar zaterdagnacht ontruimd na loos brandalarm

7 jan 2024

In de nacht van zaterdag 6 januari op zondag 7 januari is poppodium Effenaar ontruimd na afgaan van de brandmeldinstallatie.  

Rond één uur ’s nachts is Effenaar ontruimd nadat het brandalarm afging. Op dat moment vond er een programma in de Kleine Zaal plaats. Het personeel heeft goed direct gehandeld door het gehele pand te ontruimen. Hierdoor moesten de bezoekers van het feest 00’s Alternative tijdelijk het pand verlaten. Zij zijn opgevangen in de Stationshal. Bij controle van de locatie door de brandweer is geen vuur of brand waargenomen. Rond 01.40 uur heeft de Officier van Dienst het pand weer veilig verklaard. Bezoekers hebben hun spullen opgehaald en zijn vervolgens naar huis gegaan.  

Wij zijn tevreden met de samenwerking van het Effenaar-personeel en de brandweer, die snel en adequaat volgens het veiligheidsplan te werk zijn gegaan. We zijn dankbaar voor de medewerking en het geduld van onze bezoekers.   

Wat de precieze oorzaak is wordt nog onderzocht, maar het is aannemelijk dat een restant van showrook van de al afgelopen show van The Dirty Daddies uit de Grote Zaal in een compartiment is gekomen waar het een rookmelder heeft geactiveerd.  

Kaartkopers voor 00’s Alternative ontvangen komende week van Ticketmaster bericht en krijgen automatisch hun geld terug. Voor achtergebleven spullen in kluisjes, en overige vragen kan contact worden opgenomen met info@effenaar.nl of +31 (0)40 311 83 12. 

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12