Ga direct naar: Hoofdinhoud

Effenaar stapt over op gratis duurzame herbruikbare hardcups

3 jul 2023, Effenaar Eindhoven

Om de impact op het milieu te verminderen en de organisatie te verduurzamen, stapt Effenaar per 7 juli in de zalen over van softcups en glas naar hardcups.

Voor uitverkochte shows, dansnachten en concerten met moshpits, stagediven of ander risico's, werd tot nu toe gebruik gemaakt van softcups om o.a. ieders veiligheid te kunnen waarborgen. De overstap naar hardcups is een duurzaam alternatief, met oog voor de veiligheid van onze bezoeker én voor het milieu. Met de overgang wordt het aantal kilo plastic afval van Effenaar sterk verminderd.

Effenaar gaat gebruik maken van de zwaarste kwaliteit hardcups, die een soortgelijk drinkgevoel hebben als een glas. De nieuwe cups zijn direct spoelbaar aan de bar en hoeven zoals andere type cups niet vervoerd te worden naar een spoelkeuken. Ofwel, extra duurzaam!
 

Hoe werkt het?

Om de verduurzaming te laten slagen hebben we jouw hulp nodig.

  • Het is belangrijk dat de cups niet op de grond belanden, zodat ze niet beschadigen en fris blijven voor toekomstig gebruik. Je helpt ons en het milieu er dus enorm mee om je beker netjes terug te brengen naar de bar.
  • Bij entree ontvang je een houten token.
  • Bij je eerste drankje lever je deze token in voor een cup.
  • Wanneer je klaar bent voor het volgende rondje, lever je je oude beker in voor een nieuwe cup.
  • Even geen drankje? Lever je beker in voor een token. Dat past toch wat makkelijker in je broekzak.
  • Wanneer de avond op zijn eind loopt en je richting huis gaat, lever dan je beker of token in bij de bar of één van de inleverpunten bij de uitgang van de zaal.
  • Indien je je beker kwijtraakt, betaal je bij een drankje zonder token 1,- euro per cup.

We hopen op deze manier samen te zorgen voor een groenere Effenaar.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12