Ga direct naar: Hoofdinhoud

Effenaar roept op tot liefde en respect na laffe aanval op COC

14 apr 2023
Hijs de Vlag
Pride Effenaar

Poppodium Effenaar heeft zich uitgesproken tegen de gewelddadige aanval op COC Eindhoven en regio afgelopen weekend. Voorbijgangers vielen het pand van COC aan terwijl daar een activiteit voor LHBTI+ jongeren gaande was. De regenboogvlag werd van de gevel getrokken, kapotgemaakt en elders in brand gestoken. Een vrijwilliger werd geslagen toen zij wilde ingrijpen.

"Als poppodium staan wij achter COC Eindhoven en veroordelen wij deze laffe daad", aldus een verklaring van Effenaar. "Wij steunen de LHBTI+ gemeenschap en willen ons uitspreken tegen dit soort haat en geweld."

COC Eindhoven en regio hangt aankomende zaterdag een nieuwe regenboogvlag uit aan hun locatie, Pand54. Iedereen is uitgenodigd om samen met hen de nieuwe vlag te laten wapperen aan hun gevel. "Dit is een krachtig signaal waarmee we LHBTI+ jongeren, de vrijwilligers, COC Eindhoven en regio en alle LHBTI+ personen een hart onder de riem steken", aldus de organisatie.

Als een plek die openstaat voor iedereen, ongeacht afkomst, gender, politieke voorkeur of seksuele geaardheid, is het onze plicht om duidelijk te maken dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt en dat we onze steun uitspreken aan degenen die het slachtoffer zijn geworden.
Poppodium Effenaar

Effenaar laat online zien deze actie te steunen en roept collega culturele instellingen op om op zaterdag 15 april 2023 de regenboogvlag te hijsen als teken van steun aan de LHBTI+ gemeenschap. "Dit is het moment waarop we moeten opstaan en ons verenigen als één stem tegen discriminatie en onverdraagzaamheid", aldus Effenaar. "Als een plek die openstaat voor iedereen, ongeacht afkomst, gender, politieke voorkeur of seksuele geaardheid, is het onze plicht om duidelijk te maken dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt en dat we onze steun uitspreken aan degenen die het slachtoffer zijn geworden." In juni in de Pride Maand vindt er een mooi Pride Event plaats in Effenaar.  
 

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12