Ga direct naar: Hoofdinhoud

Aanvraag Effenaar Fonds Podiumkunsten toegekend!

3 nov 2022, Eindhoven

Het Fonds Podiumkunsten is naar buiten gekomen met de besluiten van de Podiumregeling 2023-2024. De Podiumregeling werd in mei 2022 gelanceerd en ondersteunt Nederlandse podia bij het presenteren van een professioneel en kwalitatief podiumkunstenaanbod. In totaal zijn 111 aanvragen gehonoreerd. Het gaat daarbij om podia van verschillende groottes, zowel presenterende instellingen met een brede als een niche programmering, van pop tot dans en nieuwe muziek, en van toneel en klassieke muziek tot dance.

De commissies roemen het aantal podia dat zichzelf in artistieke zin en richting het publiek overtuigend wist te positioneren. De commissie beoordeelt de artistieke positie van Effenaar als zeer goed en is van mening dat Effenaar een duidelijke visie heeft, die overtuigend voortbouwt op de programmeringsuitgangspunten uit de afgelopen periode.

Talentontwikkeling

De commissie vindt dat Effenaar helder motiveert waarom het aan talentontwikkeling werkt. Ze is positief over het experimentele en hybride karakter van Effenaar's Makerspace. De samenwerking hierin met de Brainportregio, de omschreven betrokken experts en de ruimte op Strijp-S vindt ze goed gekozen en helder onderbouwd. De plannen zijn op inhoudelijk vlak volgens de commissie behoorlijk concreet en de geschetste plannen maken aannemelijk dat de Makerspace een impuls geeft aan het opbouwen van een specifiek publiek voor jonge makers in de directe omgeving, en daarmee van toegevoegde waarde is voor de lokale maakcultuur.

Future Static Effenaar
Future Static | Coloray

Artistieke positie

De commissie beoordeelt de artistieke positie van De Effenaar als zeer goed. Zij is van mening dat Effenaar een duidelijke visie heeft, die overtuigend voortbouwt op de programmeringsuitgangspunten uit de afgelopen periode. De commissie heeft waardering voor de manier waarop binnen het brede spectrum van de publiekslijnen het podium erin slaagt scherpe keuzes te maken. Ondanks de veelheid aan publiekslijnen concludeert de commissie dat het plan helder weergeeft waar Effenaar in artistieke zin voor staat.

De volgende podia zijn gehonoreerd: 013, Baroeg, BIMHUIS, Bird, Bolwerk, Burgerweeshuis, De helling, De Pul, De Spot, Doornroosje, ECI Cultuurfabriek, Effenaar,  EKKO, FLUOR, Gebouw-T, Grenswerk, Hall of Fame, Hedon, Iduna, Luxor Live, Metropool, Mezz, Neushoorn, Nieuwe Nor, Paradiso, Patronaat, Rotown, SPOT Oosterpoort, 't Beest, TivoliVredenburg, Vera, Victorie, Willem Twee, Willemeen en WORM.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12