Le Guess Who? werkt samen met o.a. Area51 en Effenaar

Het mag geen geheim zijn dat wij bij de Effenaar fan zijn van fuzzende gitaren, rammelende garagerock en psychedelische pop. Daarom stonden we afgelopen zondag nog bij Incubate voor onder andere Reigning Sound, Japandroids en Mark Sultan en omarmden we als één van de eerste in Nederland Jacco Gardner tijdens Brandend Zand. En daarom hebben we ook heel veel zin in de Le Guess Who?-zondag, die de toepasselijke naam Fuzzbox heeft gekregen. Waarom? Lees maar verder…

Op deze dag presenteert Le Guess Who? in samenwerking met Patronaat, Vera, dB’s, Kliko Festival, Area51 en de Effenaar het neusje van de fuzzzalm. Voor de eerste editie van Le Guess Who? Fuzzbox zijn inmiddels bevestigd: Ty Segall (met o.a. Mikal Cronin in de gelederen), Nick Waterhouse, Night Beats, legende Paul Collins Beat, debutanten op de Europese podia XRay Eyeballs en White Fence (pssstt, die laatste staat ook in de Area51 op 12 december), het Griekse Acid Baby Jesus, het Franse Feeling of Love, Tyvek en onze eigen Nederlandse Jacco Gardner en Traumahelikopter. En om het geheel nog cooler te maken, is er een postertentoonstelling, waaronder posters van de Effenaar uit een ver en minder ver verleden. 

"Zie Fuzzbox als een hommage aan iedereen die zich al jaar en dag inzet om dit genre binnen Nederland te promoten, en een hommage aan al die bands die zich gewoon genoodzaakt voelen om deze muziek te maken" aldus Bob van Heur, mede-organisator en programmeur van Le Guess Who?. Nou: daar springen wij dus maar wat graag in!

Voor meer info, klik hier