Eindhovens concert The National zaterdag 16 april op TV

De VPRO zendt op zaterdag 16 april om 00:00 uur in 3 On Stage het Eindhovense concert van The National uit. Het optreden werd door 3VOOR12 opgenomen op 18 februari tijdens het uitverkochte Cross-Linx festival. Daar gaf deze New Yorkse band een bevlogen optreden.

The National bracht vorig jaar hun vijfde studioalbum High Violet uit en speelde de afgelopen zomer op veel grote festivals. Eerdere platen van de in Brooklyn gestationeerde band werden door de critici al goed ontvangen, maar met de nieuwe plaat is de band echt doorgebroken naar een groter publiek. Dat is niet zo vanzelfsprekend met zulke sombere, intense muziek. Het album werd in 2010 door de 3VOOR12 bezoekers gekozen als Album van het Jaar 2010 en het nummer Bloodbuzz Ohio belandde op de derde plek in de Song van het Jaarverkiezing 2010.

Cross-linx is een jaarlijks festival en een co-productie van Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven i.s.m. poppodium De Effenaar, De Oosterpoort, De Doelen en Muziekcentrum Vredenburg. Lees hier meer over de afgelopen Cross-linx editie met The National.

uitzending: zaterdag 16 april, 00.00 uur op Nederland 3