Happy New Year en een terugblik op 2021

In 2021 werkten we samen aan een nieuwe Effenaar


Team Effenaar wenst iedereen een gelukkig, gezond, en avontuurlijk 2022!
Zoals vele andere poppodia en culturele instellingen hopen we onze deuren snel weer te mogen openen voor nieuwe evenementen, spectaculaire concerten en lange dansavonden. Cultuur en muziek verbindt! 

Behalve dat 2021 ons veelvuldig lam heeft gelegd, waren er ook een paar mooie hoogtepunten, zoals Hit The City, de verbouwing en zondag van 50 Jaar Effenaar. Deze week staan we stil bij de mooie momenten die we wél konden vieren dit jaar, de mensen die dit mogelijk maakten en de trouwe bezoekers die tussen de lockdowns door toch nog een concert meepikten. Blik hieronder met ons terug op drie hoogtepunten van 2021. 

Een fijne jaarwisseling!

Namens het gehele team van de Effenaar en het bestuur

Hit The City

Tijdens Dutch Design Week domineerden we de stad met Hit The City: een nieuw muziekfestival in samenwerking met Friendly Fire. Op 8 locaties in Eindhoven zag je meer dan 50 nieuwe artiesten en collectieven: van hiphop tot jazz tot indie. Het festival herbeleven? Kijk dan snel de Hit The City recap en volg @hitthecity.festival op Instagram.

Foto: Dick Rennings

Effe verbouwen: De vernieuwde grote zaal

Begin september openden we de deuren van onze verbouwde grote zaal! Door het nieuwe imposante balkon heeft elke bezoeker voortaan meer ruimte. Daar gaan we in 2022 natuurlijk goed gebruik van maken! Ook het restaurant-café kreeg nieuwe upgrades met onder meer een vide en knusse café-hoekjes.

Foto: Patrick Spruytenburg

Feesten op zondag: 50 Jaar Effenaar

We vieren en vierden 50 jaar Effenaar. Als startschot van het jubileum zetten Froukje, Goldband, Joost, Stikstof en vele andere acts de vernieuwde zaal compleet op z'n kop. En dan te bedenken dat dit slechts een voorproefje was van de 3-daagse Effenaar Weekender in 2022! Op naar de volgende.

Foto: Dick Rennings