Nominatie Cultuurprijs The Isolation Sessions

Vandaag maakt Stichting Cultuur Eindhoven bekend dat The Isolation Sessions genomineerd zijn voor de Eindhoven Cultuurprijs 2020 in de categorie ‘Stimuleringsprijs’. We zijn supertrots dat we - samen met Bob de Wit en zijn team, Dynamo, Eindhoven Rockcity, 360 Verbeelding en natuurlijk alle bands - in deze lastige tijd zo’n vette nominatie in de wacht slepen. En dat met zoveel verschillende partijen in en uit de stad!

De andere genomineerden zijn Mies-en-scène, Onuitgesproken, Rararadio en Wildpark. De genomineerden voor de Waarderingsprijs zijn: Carte Blanche, DOCfeed, Niek Traa, TAC en United Cowboys. De winnaars worden bekend gemaakt op 28 oktober in de Effenaar. 

Stemmen doe je via https://www.eindhovencultuurprijs.nl/.

Volgens voorzitter Bas van Spréw heeft de Cultuurraad bij haar keuze vooral gelet op de binding met de stad. Voorzitter van Spréw: “We hebben in onze overweging gekeken naar cultuurmakers die een aanvulling zijn op het huidige culturele klimaat, die echt Eindhovens zijn en daardoor een binding hebben met de stad en waarbij een dergelijke prijs ook daadwerkelijk een verschil kan maken. The Isolation Sessions bieden muzikale livestreams van verschillende bands en acts in tijden waar podia niet bereikbaar zijn. De sessies bieden tijdens het coronavirus bands en muzikanten een podium en worden meerdere malen per week opgenomen in de Effenaar.”