DDW Music Festival tip: DDW

DDW Music Festival 2019 komt eraan! Om je wegwijs te maken in het programma hebben we enkele mensen uit de scene gevraagd naar hun DDW Music tips. Van nonchy art-pop tot een discorobot die de wereld komt redden, hier zijn de tips van Effenaar programmeurs Robert Schaeffer en Steffi Blonk, Meis van StroomhuisDynamo's Bart Wijers en Cas van 3voor12.

Robert Schaeffer | Effenaar
"Ik ben voor mijn tips in het thema 'robots' gebleven. Tijdens DDW Music komt Müholos naar Eindhoven, een disco draaiende robot die de wereld komt redden, dat is ongeveer ook de enige info die we van deze act hebben. De rest is een verrassing. Verder kom je aan je robottrekken bij Les Robots, futuristische jaren '60 surfrock gemaakt door vier metalen mannen. Buitenaards goed."

Meis Walia | Stroomhuis
"Ga Heavy Lungs checken. Waarom? Omdat het heel belangrijk is om een band te zien die je laat dansen als een vrolijke hooligan. En je laat zweten als in een sauna. En je laten schreeuwen alsof je bang bent, ook al heb je eigenlijk alleen maar plezier en geniet je ervan dat de band ook tegen je schreeuwt".

Steffi Blonk | Effenaar
"Twee tips: Automatic en Plasma. Automatic omdat het gewoon heel cool is, lekker nonchy jaren '80 punk-funk in de trant van The Slits, ESG en Delta 5. Plasma omdat het heel belangrijk is, een avond waar je kunt discussiëren over belangrijke zaken als inclusiviteit en tegelijkertijd ook een goed feestje kunt bouwen."

Bart Wijers | Dynamo
"Lekker naar je schoenen staren in het Stroomhuisje op 22 oktober, want daar vind je Just Mustard, een shoegaze band uit Ierland. Met mijn oldschool emohart kan ik dit echt waarderen, goede riffs, melancholische zang en goede nummers."

Cas Zeegers | 3voor12
"Power-pop met hardrock riffs. Heerlijke muziek om een goede boost te krijgen en dus heel vet om live te kunnen zien tijdens DDW Music. Deze zomer kwam het viertal met de derde plaat 'A Distant Call', die vol staat met punchy hooks, goede nummers en hier en daar fijne foute riffs."

Benieuwd naar het volledige programma?
Lees dan hier alles over de line-up via DDW Music Festival.

Je kunt het programma ook beluisteren.
Check 't hier via de DDW Music Spotify Playlist

Les Robots - Do The Robot!
muholos 2abc
Heavy Lungs - Blood Brother (Live on KEXP)
Automatic - Calling It
PLASMA
Just Mustard - Frank (Official Video)
Sheer Mag- Hardly to Blame