Eurovisie Songfestival finalist Hatari naar Bloodshed Fest

De IJslandse Eurovisie Songfestival-inzending Hatari is toegevoegd aan de line-up van Bloodshed Fest. Hatari was tijdens de afgelopen Eurovisie Songfestival de meest opvallende act, niet alleen door de extreme mix van metal, electro en een BDSM-act, maar ook door hun felle antikapitalistische standpunten. Ook toonde de band tijdens de verdeling van de punten Palestijnse vlaggen. Mede door een hoog aantal publieksstemmen, eindigde de band in de top tien. 

Luc Favié van Bloodshed Fest: “Met acts als Atari Teenage Riot en Otto von Schirach zijn we de laatste jaren al aan het flirten met meer extreme electro. Deze toevoeging past perfect binnen het Bloodshed-plaatje, wij snijden elke vorm van extreme muziek aan. Hatari weet met hun punk, electro en techno met anti kapitalistische elementen mensen te prikkelen en triggeren. Dat is precies waar Bloodshed Fest voor staat.” 

Met Hatari is de laatste band van het festival aangekondigd, en is ook meteen de dagindeling bekend. Hatari speelt op vrijdag 13 september. Dagtickets zijn vanaf vandaag te koop voor € 38,- per dag.