​Chagall en Effenaar ontwikkelen vooruitstrevende live show

Zangeres Chagall en de Effenaar ontvangen van het fonds Upstream: Music x Design, een samenwerking van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten en Sena, budget om de live show van Chagall nog verder te ontwikkelen. Chagall gebruikt voor haar performances een full body motion capture pak van de Eindhovense start-up Vree en MI.MU Gloves waarmee ze door bewegingen met haar lichaam de muziek kan sturen. De choreografie wordt hierbij onderdeel van de livemuziek.

Met dit geld kan de Effenaar haar nieuwe show faciliteren die in première gaat tijdens DDW 2020. Deze show is een proof of concept: de eerste stap naar een open platform waarmee artiesten uit de hele wereld in de Effenaar, en onder begeleiding van Chagall, kunnen werken aan een next level show waarbij het publiek helemaal kan opgaan in live elektronische muziek.

De samenwerking met Chagall is onderdeel van Effenaar Smart Venue waarmee Effenaar de toekomst van de muziekbeleving onderzoekt. Lees hier een artikel met Chagall in de Volkskrant over deze zoektocht. 

Chagall at Dutch Design Week Music 2018