Woensdag van DDW Music in teken van AR/VR releases

Tijdens DDW Music kun je niet alleen de leukste nieuwe bandjes ontdekken. De Effenaar laat tijdens DDW Music ook de huidige stand van zaken zien aangaande de toekomst van de beleving van de muziek; zowel live als in fysieke vorm.

Met maar liefst vier bands zijn wij deze zoektocht naar de toekomst van muziekbelevingen aangegaan. Op woensdag 24 oktober is het mogelijk om al deze innovaties te bekijken. Hieronder een korte uitleg van de verschillende shows.

Hypergoods:
De eclectische band Hypergoods en Effenaar werkten samen aan het ontwikkelen van een interactieve videoclip bij de nieuwe track ‘Virus’. Hierbij creëert iedereen zijn of haar eigen beelden bij de videoclip, waardoor er een unieke beleving ontstaat.
In TAC wordt de nieuwe videoclip gelanceerd en is er de kans om jouw eigen interactieve videoclip te creëren. 

Sheverine:
In samenwerking met deze Eindhovense band ontwikkelde de Effenaar vooruitstrevend artwork. Dit artwork is omgezet in 360 graden visuals waardoor de muziek een extra dimensie krijgt tijdens het luisteren. Je wordt letterlijk meegenomen in een virtuele wereld, waarbij Sheverine de soundtrack vormt. 

Chagall:
Elektronische muziekproducent en songwriter Chagall was afgelopen jaar artist in residence voor Effenaar Smart venue. In samenwerking met de Effenaar ontwikkelde ze haar liveshow naar een hoger level. Zo maakt ze gebruik van de vernieuwende Mi-Mu handschoenen (draadloze handschoenen die haar begeleidingsmuziek aansturen door middel van beweging) en creëerde ze een Virtual Reality laag over haar show heen. Tijdens haar show op woensdag in de kleine zaal zal ze haar virtual reality EP releasen.
Luister hier naar een interview met Effenaar-programmeur Robert Schaeffer over de samenwerking met Chagall.

Someone:
Someone is het alter ego van Tessa Rose Jackson. Als Someone gaat ze de combinatie aan met augmented reality en psychedelische muziek. Tijdens haar show in TAC is er ook een expositie van haar interactieve artwork.

Deze shows zijn onderdeel van Effenaar Smart Venue. Met Effenaar Smart venue creëert de Effenaar ruimte voor innovatieve, high-tech experimenten op het gebied van onder andere virtual en augmented reality, full body scans, 3d printing en big data om de live beleving van muziek nog mooier te maken.