Effenaar lanceert 'datingservice' voor concertgangers

Poppodium Effenaar lanceert een ontmoetingsservice voor concertgangers die liever samen dan alleen een concert bezoeken. Via de Facebookgroep 'Eindhoven Concert Buddies' kan iedereen een bericht plaatsen, of reageren op een oproep, om zo in gezelschap naar een concert te gaan.

Het oorspronkelijke idee komt van het Rotterdamse Rotown. Zij merkten dat mensen best naar bepaalde concerten willen, maar thuisblijven als ze niemand hebben om mee te gaan. In mei startten zij daarom de Facebookgroep ‘Rotterdam Concert Buddies’. Deze community werd een groot succes; voor de groep hebben zich inmiddels al meer dan zevenhonderd concertgangers aangemeld.

Nu kunnen concertgangers in de buurt van Eindhoven dus ook gebruik maken van deze service. De formule is simpel, meld je aan bij de Facebookpagina ‘Eindhoven Concert Buddies’, stel je even voor en plaats een oproep of reageer op iemands bericht. Daarna hoef je enkel te wachten op een ‘concertbuddy’ die met je mee wil. Café Wilhelmina, Dynamo, Café ’t Rozenknopje en Alstadt hebben inmiddels hun medewerking toegezegd.