Effenaar en Philips Museum vieren jubileum cassettebandje

Ter gelegenheid van ‘50 Jaar Compact Cassette’ presenteren het Philips Museum en de Effenaar van vrijdag 20 december tot en met zondag 5 januari een gezamenlijk programma!

In de Effenaar is op 20 december de muzikale aftrap met de Mozes and the Firstborn ‘homecoming show’. De Eindhovense rockers releasen speciaal voor deze gelegenheid een limited edition cassette met maar liefst 4 vers opgenomen songs en speciaal artwork. Van 21 december tot en met 5 januari zal in het Philips Museum vervolgens een expositie te zien èn te horen zijn met alles over het ‘bandje’ dat tot ver in de jaren 90 de meest afgespeelde muziekdrager bleef.

De ‘cassette’
In 1963 introduceerde Philips op de Internationale Funkausstellung in Berlijn de Compact Cassette. Met de Compact Cassette was het mogelijk je hoogst persoonlijke muziekcollectie samen te stellen. Voor jezelf of voor je grote liefde. Een liefdesbrief, mixtapes, Spotify avant la lettre… Je maakte je eigen radio-uitzending of je nam een persoonlijke boodschap op en verstuurde deze per post naar de andere kant van de wereld. Check hier de trailer van de binnenkort te verschijnen documentaire over de cassette.

Cassette Documentary Trailer, July 2013 from Zack Taylor on Vimeo.