Smart Venue

De Effenaar zorgt al decennia voor een spannende popprogrammering in Eindhoven. Effenaar Smart Venue borduurt daarop voort en creëert ruimte voor innovatieve, high-tech experimenten op het gebied van o.a. virtual en augmented reality, full body scans, 3d printing en big data. Samen met artiesten, scholen en bedrijven uit de regio stellen we de vragen; Wat kunnen we ermee en waar gaat het heen? Uiteraard zullen daaruit ook erg toffe muziekbelevingen ontstaan, waardoor shows en dance avonden nog vetter worden. 

Bezoek de Smart Venue website voor meer informatie rond projecten, blogs en nieuwsberichten omtrent Smart Venue. 


SMART VENUE HIGHLIGHTS
Hieronder zie je alle aankomende events en highlights van Effenaar Smart Venue programma's. Voor meer info, mail naar: stephanie@effenaar.nl

Anneke van Giersbergen: Darkest Skies - Virtual Album Release Experience 28-03-2021

Ter ere van haar nieuwe album, host Eindhovens trots Anneke Van Giersbergen op zondag 28 maart vanaf 21.00 uur een exclusief live streaming evenement vanuit onze nieuwe Smart Sessions-portal! Effenaar biedt met de Smart Sessions voortaan ook een digitaal platform voor artiesten om zo in contact te blijven met hun fans. Op 28 maart gaat het om een akoestisch solo-optreden met een groot aantal nummers van Anneke’s nieuwe album 'The Darkest Skies Are The Brightest’. De setlist bevat ook enkele songs uit haar back catalogus die de meeste fans voor het eerst in een intieme uitvoering gaan horen. Daarnaast worden er muziekvideo’s en behind the scenes-beelden getoond. Behalve het evenement wat op 28 maart uitgezonden wordt, vindt er in het najaar van 2021 nog een livestream vanuit de Effenaar plaats en kunnen fans via onze Smart Sessions portal een online meet & greet, exclusieve video’s en andere content kopen. Er zijn meerdere ticket-soorten beschikbaar, voor ieder wat wils! 

Anneke van Giersbergen licht toe: “Aangezien touren er voorlopig nog niet inzit, wilde ik iets bijzonders organiseren rondom de release van mijn nieuwe album 'The Darkest Skies Are The Brightest’. Ik ben erg blij met deze mogelijkheid om in contact te blijven met mijn wereldwijde publiek en super enthousiast om dit samen te gaan beleven!”

Voor meer informatie over 'Anneke van Giersbergen: Darkest Skies - Virtual Album Release Experience’ en tickets ga je naar annekevangiersbergen.com of klik je hier!

Chronosphere | Een hypermoderne proeftuin voor 3D in Eindhoven!

Het onderzoekstraject Chronosphere is al even aan de gang en biedt hele diverse projecten de kans om de mogelijkheden van volumetric video capturing te verkennen bij 4DR Studios, volumetric capture studio in de Effenaar!

Thema’s als gezondheid, duurzaamheid, true crime en muziek komen voorbij binnen deze 3D-proeftuin. In dit artikel kijken we terug op enkele projecten uit 2020 en blikken we vooruit op wat er in 2021 binnen Chronosphere gaat gebeuren.

Op de hoogte blijven? Op de Linked-in pagina van Effenaar Smart Venue nemen we je verder mee door Chronosphere. Dat belooft veel insights in alle projecten en voorproefjes van hele innovatieve creaties.

Chagall | Advaita Showcase in Melkweg 24-02-2020

Tijdens deze speciale avond geeft Chagall een showcase van haar nieuwe show ‘Advaita’, waarvoor ze i.s.m. Effenaar Smart Venue een nieuw systeem ontwikkelde met een motioncapturepak dat haar lichaamsbewegingen omzet in zowel muziek als real-time 3D visuele projecties. Advaita bestaat uit nieuwe, originele tracks opgevoerd door Chagall en haar live-band.

Maandag 24 februari 2020
Locatie: Melkweg, Amsterdam
Meer info: https://www.melkweg.nl/nl/agen...

Advaita wordt geproduceerd door Paradiso Melkweg Productiehuis en gesteund door Het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, het Prins Bernard Cultuurfonds en De Effenaar Smart Venue.

Neon Signs | Augmented Effenaar Effenaar lanceert ‘Neon Signs: Augmented Effenaar’ Met behulp van augmented reality komt de advertentie tot leven en laat het bezoekers verrassen met enkele DDW Music artiesten. De advertentie is bekijken met de 'Effenaar Experience' app. Naast deze advertentie, zijn de 'Neon Signs' ook levengroot in het "echt" te bewonderen aan de voorzijde van de Effenaar.
Ruben Hein | Brainwave Ruben Hein, TNO en Smart Venue presenteren onderzoek Brainwave Met behulp van Brainwave werden de hersengolven, hartslag en zweetintensiteit op de vingertoppen van concertgangers gemeten. De data die tijdens het concert van Ruben Hein is verzameld, is naderhand geanalyseerd en gekoppeld aan bepaalde algoritmes van TNO, waardoor de emoties van de participanten zichtbaar werden.
Grabb the Rabbit - Preventie gehoorschade app Grabb the Rabbit - Preventie gehoorschade app

Game Solutions Lab en Effenaar Smart Venue introduceren 'Grabb the Rabbit'; een app om bezoekers bewust te maken voor het dragen van oordoppen tijdens concerten. Op deze manier proberen Game Solutions Lab en Smart Venue op een plezierige manier bezoekers bewuster te maken van het dragen van gehoorbescherming. 

Visuals project 'Petals' tijdens NOX Visuals project 'Petals' tijdens NOX

Smart Venue heeft samen met TU/Eindhoven studente een visual project ontworpen. Petals bestaat uit vier bedieningspanelen met ieder vier knoppen. Die vier knoppen veranderen de visual; je kunt de vorm, kleur, snelheid en grootte van de vorm besturen. Bezoekers konden zelf hun videojockey skills testen tijdens NOX in de uitverkochte grote zaal van de Effenaar.

Strings of Life - mixed reality escape room Effenaar en Dutch Rose Media lanceren de eerste mixed reality escape room. Door middel van augmented reality toepassingen moeten de deelnemers aan deze vooruitstrevende escape room raadsels oplossen om zo uit deze virtuele wereld te ontsnappen. Boek via ar-galaxies.com!
DDW MUSIC flyer Met hulp van één van onze Smart Venue-partners Dutch Rose Media die voor ons de Effenaar Experiences app ontwikkelde, gaven we het programmaboekje van DDW Music een futuristisch (augmented reality) laagje mee.
Chagall | KEYNOTE - THE FUTURE OF LIVE (DDW Music, 27 oktober). Chagall | KEYNOTE - THE FUTURE OF LIVE (DDW Music, 27 oktober).

 Kijk hieronder naar haar TEDx Talk, waarin ze uitlegt hoe ze haar muziek een nieuwe dimensie geeft met mi.mu gloves. De zangeres/developer is een jaar lang artist in residence op uitnodiging van Effenaar Smart Venue. Ze gaat daarin op zoek naar extra lagen in de beleving van haar muziek met behulp van de nieuwste technologieën. 

Chagall van den Berg | TEDxGroningen 'Embodying an untold love story - a sensory music performance'
'Innovation & Music' (The Dirty Denims) 'Innovation & Music' (The Dirty Denims)

The Dirty Denims tijdens hun experimenten met augmented en virtual reality in de Dutch Technology Week op 17 mei. Foto: Dick Rennings

The Dirty Denims Vlog - mei 2017
VRee: playing sports worldwide with virtual reality
Wereldprimeur met Virtual Game Night
Effenaar DDW gids By Dutch Rose Media.