Smart Venue

De Effenaar zorgt al decennia voor een spannende popprogrammering in Eindhoven. Effenaar Smart Venue borduurt daarop voort en creëert ruimte voor innovatieve, high-tech experimenten op het gebied van o.a. virtual en augmented reality, full body scans, 3d printing en big data. Samen met artiesten, scholen en bedrijven uit de regio stellen we de vragen; Wat kunnen we ermee en waar gaat het heen? Uiteraard zullen daaruit ook erg toffe muziekbelevingen ontstaan, waardoor shows en dance avonden nog vetter worden. 

Bezoek de Smart Venue website voor meer informatie rond projecten, blogs en nieuwsberichten omtrent Smart Venue. 


SMART VENUE HIGHLIGHTS
Hieronder zie je alle aankomende events en highlights van Effenaar Smart Venue programma's. Voor meer info, mail naar: stephanie@effenaar.nl

Chagall | Advaita Showcase in Melkweg 24-02-2020

Tijdens deze speciale avond geeft Chagall een showcase van haar nieuwe show ‘Advaita’, waarvoor ze i.s.m. Effenaar Smart Venue een nieuw systeem ontwikkelde met een motioncapturepak dat haar lichaamsbewegingen omzet in zowel muziek als real-time 3D visuele projecties. Advaita bestaat uit nieuwe, originele tracks opgevoerd door Chagall en haar live-band.

Maandag 24 februari 2020
Locatie: Melkweg, Amsterdam
Meer info: https://www.melkweg.nl/nl/agen...

Advaita wordt geproduceerd door Paradiso Melkweg Productiehuis en gesteund door Het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, het Prins Bernard Cultuurfonds en De Effenaar Smart Venue.

Neon Signs | Augmented Effenaar Effenaar lanceert ‘Neon Signs: Augmented Effenaar’ Met behulp van augmented reality komt de advertentie tot leven en laat het bezoekers verrassen met enkele DDW Music artiesten. De advertentie is bekijken met de 'Effenaar Experience' app. Naast deze advertentie, zijn de 'Neon Signs' ook levengroot in het "echt" te bewonderen aan de voorzijde van de Effenaar.
Ruben Hein | Brainwave Ruben Hein, TNO en Smart Venue presenteren onderzoek Brainwave Met behulp van Brainwave werden de hersengolven, hartslag en zweetintensiteit op de vingertoppen van concertgangers gemeten. De data die tijdens het concert van Ruben Hein is verzameld, is naderhand geanalyseerd en gekoppeld aan bepaalde algoritmes van TNO, waardoor de emoties van de participanten zichtbaar werden.
Grabb the Rabbit - Preventie gehoorschade app Grabb the Rabbit - Preventie gehoorschade app

Game Solutions Lab en Effenaar Smart Venue introduceren 'Grabb the Rabbit'; een app om bezoekers bewust te maken voor het dragen van oordoppen tijdens concerten. Op deze manier proberen Game Solutions Lab en Smart Venue op een plezierige manier bezoekers bewuster te maken van het dragen van gehoorbescherming. 

Visuals project 'Petals' tijdens NOX Visuals project 'Petals' tijdens NOX

Smart Venue heeft samen met TU/Eindhoven studente een visual project ontworpen. Petals bestaat uit vier bedieningspanelen met ieder vier knoppen. Die vier knoppen veranderen de visual; je kunt de vorm, kleur, snelheid en grootte van de vorm besturen. Bezoekers konden zelf hun videojockey skills testen tijdens NOX in de uitverkochte grote zaal van de Effenaar.

Strings of Life - mixed reality escape room Effenaar en Dutch Rose Media lanceren de eerste mixed reality escape room. Door middel van augmented reality toepassingen moeten de deelnemers aan deze vooruitstrevende escape room raadsels oplossen om zo uit deze virtuele wereld te ontsnappen. Boek via ar-galaxies.com!
DDW MUSIC flyer Met hulp van één van onze Smart Venue-partners Dutch Rose Media die voor ons de Effenaar Experiences app ontwikkelde, gaven we het programmaboekje van DDW Music een futuristisch (augmented reality) laagje mee.
Chagall | KEYNOTE - THE FUTURE OF LIVE (DDW Music, 27 oktober). Chagall | KEYNOTE - THE FUTURE OF LIVE (DDW Music, 27 oktober).

 Kijk hieronder naar haar TEDx Talk, waarin ze uitlegt hoe ze haar muziek een nieuwe dimensie geeft met mi.mu gloves. De zangeres/developer is een jaar lang artist in residence op uitnodiging van Effenaar Smart Venue. Ze gaat daarin op zoek naar extra lagen in de beleving van haar muziek met behulp van de nieuwste technologieën. 

Chagall van den Berg | TEDxGroningen 'Embodying an untold love story - a sensory music performance'
'Innovation & Music' (The Dirty Denims) 'Innovation & Music' (The Dirty Denims)

The Dirty Denims tijdens hun experimenten met augmented en virtual reality in de Dutch Technology Week op 17 mei. Foto: Dick Rennings

The Dirty Denims Vlog - mei 2017
VRee: playing sports worldwide with virtual reality
Wereldprimeur met Virtual Game Night
Effenaar DDW gids By Dutch Rose Media.