Smart Venue

De Effenaar zorgt al decennia voor een spannende popprogrammering in Eindhoven. Effenaar Smart Venue borduurt daarop voort en creëert ruimte voor innovatieve, high-tech experimenten op het gebied van o.a. virtual en augmented reality, full body scans, 3d printing en big data. Samen met artiesten, scholen en bedrijven uit de regio stellen we de vragen; Wat kunnen we ermee en waar gaat het heen? Uiteraard zullen daaruit ook erg toffe muziekbelevingen ontstaan, waardoor shows en dance avonden nog vetter worden. 

Bezoek de Smart Venue website voor meer informatie rond projecten, blogs en nieuwsberichten omtrent Smart Venue. 

SMART VENUE HIGHLIGHTS

Neon Signs | Augmented Effenaar Effenaar lanceert ‘Neon Signs: Augmented Effenaar’ Met behulp van augmented reality komt de advertentie tot leven en laat het bezoekers verrassen met enkele DDW Music artiesten. De advertentie is bekijken met de 'Effenaar Experience' app. Naast deze advertentie, zijn de 'Neon Signs' ook levengroot in het "echt" te bewonderen aan de voorzijde van de Effenaar.
Grote Prijs & DDW Music Talk: Spotify Streaming & New Techniques

Effenaar Smart Venue organiseert in samenwerking met Grote Prijs van Nederland een masterclass met interessante sprekers en artiesten die je gaan voeden met de nieuwste inzichten. 

DDW Music Festival – Chagall lanceert Virtual Reality EP

Chagall wil de muziekbeleving naar een nóg hoger level tillen, namelijk met een VR-experience. Chagall released haar eerste VR EP op 24 oktober in de Effenaar. Voor meer informatie klik hier.

DDW Music Festival - VR artwork nieuwe EP Sheverine

Door middel van artwork raakt de muziek van Sheverine immersed met de visuals en wordt men meegenomen naar een nieuwe virtuele wereld. Aan de hand van een sound trigger worden de 360 visuals weergeven waardoor het artwork naadloos aansluit op de muziek.

DDW Music Festival - Hypergoods presenteert interactieve videoclip

De eclectische band Hypergoods en Effenaar Smart Venue werken samen aan het ontwikkelen van een interactieve videoclip bij de nieuwe track 'Virus'. Hierbij creëert iedereen zijn of haar eigen beelden bij de videoclip, waardoor er een unieke beleving ontstaat.

Grabb the Rabbit - Preventie gehoorschade app

Game Solutions Lab en Effenaar Smart Venue introduceren 'Grabb the Rabbit'; een app om bezoekers bewust te maken voor het dragen van oordoppen tijdens concerten. Op deze manier proberen Game Solutions Lab en Smart Venue op een plezierige manier bezoekers bewuster te maken van het dragen van gehoorbescherming. 

Smart Venue op Congres Podia & Festivals

Woensdag 19 september werd er een presentatie gehouden over Smart Venue waarbij de behaalde resultaten en plannen voor de komende jaren werden besproken. Doel van de presentatie was om de geïntereseerden te inspireren en het belang van technologie in de toekomst van live (pop)muziek duidelijk te maken.

Ruben Hein | Brainwave Ruben Hein, TNO en Smart Venue presenteren onderzoek Brainwave Met behulp van Brainwave werden de hersengolven, hartslag en zweetintensiteit op de vingertoppen van concertgangers gemeten. De data die tijdens het concert van Ruben Hein is verzameld, is naderhand geanalyseerd en gekoppeld aan bepaalde algoritmes van TNO, waardoor de emoties van de participanten zichtbaar werden.
Visuals project 'Petals' tijdens NOX

Smart Venue heeft samen met TU/Eindhoven studente een visual project ontworpen. Petals bestaat uit vier bedieningspanelen met ieder vier knoppen. Die vier knoppen veranderen de visual; je kunt de vorm, kleur, snelheid en grootte van de vorm besturen. Bezoekers konden zelf hun videojockey skills testen tijdens NOX in de uitverkochte grote zaal van de Effenaar.

Strings of Life - mixed reality escape room Effenaar en Dutch Rose Media lanceren de eerste mixed reality escape room. Door middel van augmented reality toepassingen moeten de deelnemers aan deze vooruitstrevende escape room raadsels oplossen om zo uit deze virtuele wereld te ontsnappen. Boek via ar-galaxies.com!
DDW MUSIC flyer Met hulp van één van onze Smart Venue-partners Dutch Rose Media die voor ons de Effenaar Experiences app ontwikkelde, gaven we het programmaboekje van DDW Music een futuristisch (augmented reality) laagje mee.

Chagall tijdens de DDW MUSIC KEYNOTE - THE FUTURE OF LIVE (27 Oktober). Kijk hieronder naar haar TEDx Talk, waarin ze uitlegt hoe ze haar muziek een nieuwe dimensie geeft met mi.mu gloves. De zangeres/developer is een jaar lang artist in residence op uitnodiging van Effenaar Smart Venue. Ze gaat daarin op zoek naar extra lagen in de beleving van haar muziek met behulp van de nieuwste technologieën. 

Chagall van den Berg | TEDxGroningen 'Embodying an untold love story - a sensory music performance'
The Dirty Denims Vlog - mei 2017
'Innovation & Music' (The Dirty Denims) 'Innovation & Music' (The Dirty Denims)
The Dirty Denims tijdens hun experimenten met augmented en virtual reality in de Dutch Technology Week op 17 mei. Voor meer foto's van het 'Innovation & Music' event, zie het fotoalbum op Effenaar facebook. Foto: Dick Rennings
VRee: playing sports worldwide with virtual reality
Wereldprimeur met Virtual Game Night
Effenaar DDW gids By Dutch Rose Media.