Over de Effenaar

De Effenaar is een multifunctioneel poppodium met twee zalen, een restaurant-café en een eigen achtertuin. We programmeren echter ook op plekken in Eindhoven die de sfeer van een concert vergroot; een skatepark, een kerk, het Klokgebouw of een groen stukje stad als Groendomein het Wasven. Naast de concert- en dance programmering, organiseren we festivals met internationale allure als Eindhoven Metal Meeting, Bloodshed Fest, Come As You Are, DDW Music Festival en Fuzz Club.

Maar we doen meer dan alleen muziek. Naast cultuureducatie, zakelijke bijeenkomsten en ons gezellige restaurant-café, zijn we ook hard aan het werk als ‘Effenaar Smart Venue’. We bieden hiermee ruimte aan innovatieve, hightech experimenten op het gebied van virtual en augmented reality, full body scans, 3d printing en big data. Dit alles om de muziekbeleving van onze bezoeker, maar ook de artiest, te vergroten.

In de afgelopen jaren speelden er onder andere de volgende artiesten in de Effenaar; Stromae, Queens of the Stone Age, Fresku, Nelly, King Gizzard & The Lizard Wizard, Trentemøller en La Fuente.