Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ultramagnetic MC's
08 mrt 2024
Tickets30.00
vr 8 mrt 2024

Ultramagnetic MC's

+ Kaascouse + McGyver
20:15 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets30.00
Ultramagnetic MC's header

Tijdschema

19:30 Deuren open
20:15 McGyver
21:00 Kaascouse
21:45 Ultramagnetic MC's
(tijden onder voorbehoud)

Ultramagnetic MC's naar Eindhoven!

Het grensverleggende hiphopcollectief Ultramagnetic MC's komt voor het eerst in ruim 10 jaar naar Nederland! De groep onder leiding van Kool Keith is halverwege de jaren '80 opgericht in de geboorteplaats van hiphop: de Amerikaanse wijk The Bronx. Beladen met een hoop nieuwe en frisse ideeën combineerden de MC's funk-zware nummers met Jeep-rockende beats en obscure referenties. Sinds hun debuutalbum 'Critical Beatdown' (1988) hebben ze nogal wat primeurs op hun naam staan; zo waren ze de eerste rapgroep die een sampler als instrument gebruikte, de eerste die uitgebreid gebruik maakte van live-instrumentatie én zelfs de eerste groep met een voormalig psychiatrische patiënt achter de microfoon.  

Support: Kaascouse

Kaascouse kan je onder andere kennen als YouTube-fenomeen bij PunchOutBattles, als winnaar van het BNNVARA-programma ''The Next MC'' of van zijn 101Barz-sessies. Met de track 'Je Favoriete Nietsnut' (2013) bereikte de veelzijdige rapper een nummer 1-notering in de FunX Xcharts. Vorig jaar maakte Kaascouse zijn comeback met debuutalbum 'Sorry Voor De Excuses'.  

Kaascouse

Support: McGyver

McGyver is een MC die elke stage verbrijzelt met energieke performances, harde beats en een crowd interactie waar je U tegen zegt! In 2017 nam McGyver deel aan freestyle contest End of the Weak, waar hij een wereldfinalist werd. Vorig jaar bracht hij zijn rapskills nog naar Holland's Got Talent. Verder opende hij voor legendes als Public Enemy, KRS-One (5x), M.O.P., Masta Ace, Large Professor en Smif-N-Wessun.  

McGyver

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12