Ga direct naar: Hoofdinhoud
The Robert Cray Band
29 mei 2024
Tickets42.50
wo 29 mei 2024

The Robert Cray Band

Openingsshow BRIDGE Guitar Festival
20:15 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets42.50
The Robert Cray Band header

Sommige gitaristen zijn werkelijk ‘the full package’. Robert Cray is zo iemand: begenadigd (blues)rockgitarist, een warme, krachtige zangstem en erg fijne songschrijverscapaciteiten. Het legde de man geen windeieren: vijf Grammy’s, een paar dikke hits (zoals Right Next Door) en mooie samenwerkingen met grootheden als Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Bonnie Raitt en John Lee Hooker.

Veteranen in het muzieklandschap

The Robert Cray Band deelt al sinds 1974 hun unieke groove met de rest van de wereld, geboren uit een liefde voor soul, r&b, gospel, blues en rock'n'roll. Robert Cray is opgenomen in de Blues Hall of Fame en heeft de Americana Music Awards Lifetime Achievement for Performance mogen ontvangen. Daarnaast heeft The Robert Cray Band meer dan twintig veelgeprezen albums uitgebracht en wereldwijd miljoenen albums verkocht.

‘Funky, cool and bad’, zo omschrijft Cray zijn eigen muziek. Op zijn blauwe Stratocaster fabriceert hij een geluid dat je gelijk herkent. Een eigenschap waarmee alleen de echt grote gitaristen zich weten te onderscheiden. Robert Cray verzorgt met zijn band de openingsshow tijdens BRIDGE Festival 2024 in de Effenaar. Een aftrap die ongetwijfeld goed besteed is aan deze stermuzikant.

Meer info en de laatste updates over BRIDGE Guitar Festival bekijken?

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12