Ga direct naar: Hoofdinhoud
za 21 dec 2024
club card

Piet Junior + Gianski

Underground rap van het woonwagenkamp

Dit is de nieuwe datum van het verplaatste concert op zaterdag 16 maart. Kaartkopers zijn hier persoonlijk over geïnformeerd. 

Piet Junior: een rapper van 't kamp

De Zwolse rapper Piet Junior komt uit een muziekcultuur, de wereld van de reizigers. Sinds zijn 13e levensjaar rapt hij over zijn leven in de gesloten gemeenschap van de woonwagenbewoners. Muziek is hem met de paplepel ingegoten en met zijn 'Kampvuur' wil Piet het verhaal vertellen van zijn cultuur als woonwagenbewoner. Het is een cultuur die de buitenwereld blijft fascineren, maar voor Piet Junior zijn het 'Dingen die normaal zijn'. Daarnaast vertelt hij over zijn leven als vader en tevens handelaar of 'Nachtapotheker'. 

Zijn introductie tot de muziekwereld

Op het kamp staan loyaliteit en familie centraal. Piet groeide op met zijn broers en neven en werd gefascineerd door rapteksten. Op zijn dertiende besloot hij zelf een nummer op te nemen in het Bargoens en dit plaatste hij op YouTube. Het duurde slechts één weekend voordat het nummer meer dan 10.000 keer werd beluisterd en daarna duurde het niet lang voordat hij werd gebeld voor zijn eerste optreden. Sindsdien heeft Piet Junior een aantal grote stappen gemaakt; zo stond hij o.a. in het voorprogramma van The Game in Hedon, werd hij getekend bij Jebroer's label 'Roq 'N' Rolla' en is Piet Junior alweer bezig met nieuwe muziek. 

Support: Gianski

Gianski is een geboren en getogen Amsterdammer met Kroatische roots die het Amsterdamse levenslied van Hazes weet te mixen met de soul van artiesten als D’Angelo, daar een vleugje RnB sex bij gooit en dit alles topt met een rauw en edgy sausje van hiphop en trap. Dat hij afkomstig is uit een reizigersfamilie maakt deze mix nog interessanter. Deze unieke artiest is door de onderscheidende stijl van rappen ook niet zomaar in een ‘hokje’ te plaatsen.

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12