Ga direct naar: Hoofdinhoud
zo 6 nov 2022
uitverkocht

Joshua Hedley

Singing professor of country & western

Joshua Hedley is een “singing professor of country & western’’, zoals hij zichzelf omschrijft. Als uitmuntend violist, gitarist en zanger, wijdt hij zijn hele leven aan het bestuderen van het genre en grijpt hij terug naar traditie op de meest vakbekwame manier

Neon Blue

Op zijn debuutalbum ‘Mr. Jukebox’ waande hij zich nog een levende jukebox in navolging van ’60-er en ’70-er jaren legendes als George Jones, Ray Price en Glenn Campbell - die glamour toevoegden aan het hillbilly-imago van countrymuziek destijds. Op zijn nieuwe album ‘Neon Blue’ maakt hij een trip naar het meer recente country-verleden van de jaren ’90 met nummers voorzien van steel-guitar, fiddle, banjo en invloeden uit rock- en popmuziek. Op zondag 6 november maakt hij van de Rozenknop een retro-country feest!

Waan je in een gloeiende saloon

“Hedley maakt er een retro-countryfeestje van, waarbij je je als luisteraar echt even in een gloeiende saloon waant, tussen veel te veel lege flessen en het knetterende geluid van op elkaar slaande poolbiljartballen. Zijn stem heeft een fijne en in dit genre eigenlijk verplichte jengel, en Hedley speelt er zelf ook nog viool bij: een bijzondere combinatie. Er zijn meer jonge singer-songwriters die zwelgen in de traditie, maar Hedley doet het wel erg vakbekwaam. Neon Blue gaat het heel lang héél goed doen op uw platenspeler.”
de Volkskrant ****

Beluister het album

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12