Ga direct naar: Hoofdinhoud
Indie Academy
08 okt 2022
Ticket€13
za 8 okt 2022

Indie Academy

Excelsior Recordings presents: Nouveau Vélo + Steve French + Gooseking3000
20:15 Zaal open om 19:30
Stroomhuis
Ticket€13
Indie Academy header

Indierock is dood, zeggen ze. De kids willen trap, de oudjes covers en de rest zal het een biet wezen. Het gekke is toch dat er uit alle hoeken en gaten indierock bands opduiken. Jonge gasten die 'ouderwets' op zoek zijn naar de gouden melodieën. Ook en vooral, zo lijkt het, in ons kikkerland. Pip Blom, The Hazzah, Queen’s Pleasure, 45ACIDBABIES, Canshaker Pi, Steve French, MOOON, het lijkt wel of ze met z'n allen naar dezelfde Indie Academy zijn geweest. Excelsior Recordings vraagt drie veelbelovende bands: Nouveau Vélo, Steve French en Gooseking3000 om het podium te delen in ons eigen Stroomhuis!

 

Nouveau Vélo

Nouveau Vélo wordt vaak beschreven als het Nederlandse antwoord op R.E.M., Orange Juice en Real Estate, maar stiekem sijpelen er meerdere stijlen door de onmiskenbare jangle pop. Of het gezelschap nu een puntige punksong aftikt of flirt met warme alt.country, Nouveau Vélo klinkt onherroepelijk als zichzelf. Het laatste album Bogland reflecteert op hechte vriendschap en de ruimte die dit inneemt, onuitgesproken connecties die binnen de muziek het beste tot uiting komen.

Nouveau Velo

Steve French

Het Amsterdamse gezelschap Steve French schrijft rafelige, nonchalante indie rock-anthems rondom de gedachtenspinsels van zanger/gitarist en bandoprichter Cees Paris. Na de opruiende debuutplaat Lightning Tiger Running lijkt het stof op de komende langspeler Dogs ietwat te zijn neergedaald. De liedjes voelen kwetsbaar, en toch ergens ook wel bevreemdend, als een serie mistige foto’s uit een wegwerpcamera.

Steve French

Gooseking3000

Wat doet het met je als je een jaar lang iedere dag Alien Lanes van Guided by Voices luistert? Welk chemisch proces wordt in gang gezet als je een blikje Coca-Cola drinkt en gelijktijdig een Lucky Strike rookt? Gooseking3000, het alias van Ernst-Jan van Doorn (Mozes and the Firstborn, Mark Lada's Golden Arches), is nooit op zoek gegaan naar de antwoorden op die vragen, hij ís het antwoord. De zingende gitarist of gitaarspelende zanger maakt vanuit zijn tweekameruniversum aan het Floraplein in Eindhoven muziek over de belangrijke zaken in het leven: rugpijn, luidruchtige scooters en vroeger.

Gooseking3000

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12