Ga direct naar: Hoofdinhoud
zo 9 jun 2024
nieuw
club card

Hypnotic Brass Ensemble

Brassband met 7 broers uit Chicago

Let op: dit is de nieuwe datum van het verplaatste concert van Hypnotic Brass Ensemble. De oorspronkelijke datum was op zondag 10 maart. 

Hypnotic Brass Ensemble

Muziek stroomt door het bloed van het Hypnotic Brass Ensemble, vaker afgekort als HBE. De groep uit Chicago bestaat uit zeven broers, de zoons van jazztrompettist Phil Cohran (Sun Ra Akestra). Naast muziek is ook spiritualiteit er met de paplepel ingegoten bij de broers. Ze leerden van kinds af aan om hoorn te spelen en een diep gevoel voor de spirituele connecties met muziek werd hen bijgebracht. Zo begonnen ze elke ochtend met meditatieve ademhalingsoefeningen.   

Sinds de release van hun debuutalbum 'Flipside' (2004) heeft deze band of brothers een toonaangevende status bereikt. Ze hebben al samengewerkt – getoerd en/of opgenomen – met een scala aan artiesten als Prince, Gorillaz, Macy Gray, De La Soul, Wu-Tang Clan, Erykah Badu en Yasiin Bey (eerder bekend als Mos Def). Hun eclectische sound genaamd ''now music'' of ''Hypnotic'' varieert van hiphop tot jazz en van funk tot rock.   

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12