Ga direct naar: Hoofdinhoud
Hieroglyphics
05 jun 2024
Tickets38.50
wo 5 jun 2024

Hieroglyphics

met Del The Funky Homosapien, Souls of Mischief, Casual, Pep-Love en Domino
20:15 Zaal open om 19:30
Grote zaal
Tickets38.50
Hieroglyphics

Underground hiphopcollectief Hieroglyphics komt naar Eindhoven tijdens hun eerste Europa tour ooit! De groep – bestaande uit Del The Funky Homosapien, Souls Of Mischief, Casual, Pep Love en Domino – staat bekend als hoeksteen uit de underground movement. Hieroglyphic ontstond in de '90s met als visie om muzikale grenzen te verlengen en het rapgenre opnieuw vorm te geven. In plaats van gangster-rap legden ze de focus op persoonlijke en emotionele teksten. Inmiddels zijn we ruim drie decennia verder en is er genoeg te vieren; het album '3rd Eye Vision' viert zijn 25e verjaardag en '93 'Til Infinity' blaast dertig kaarsjes uit.  

Del The Funky Homosapien 

Hieroglyphics-oprichter Del The Funky Homosapien kan je verder kennen als rapper op het debuutalbum van Gorillaz of van zijn avonturen als Deltron 3030.  

Souls Of Mischief

Naast Del is ook de hiphopgroep Souls Of Mischief – bestaande uit leden Phesto, A-Plus, Opio en Tajai – onderdeel van Hieroglyphics. Ze staan vooral bekend om hun meesterwerk '93 'Til Infinity'. 

Een grote inspiratiebron

Door de jaren heen zijn Hieroglyphics vaak als inspiratiebron genoemd door een legioen aan vooraanstaande rappers. Van Q-Tip en A Tribe Called Quest naar The Roots, Andre 3000, Eminem, Kanye West, Wu-Tang, De La Soul, Mos Def en meer.

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12