Ga direct naar: Hoofdinhoud
Finntroll
24 apr 2024
Tickets30.00
wo 24 apr 2024

Finntroll

Folkmetal | + Metsatöll + Suotana
19:30 Zaal open om 19:00
Grote zaal
Tickets30.00
Finntroll header

Haal je berenvel maar vast uit de kast, want vandaag komen de folkmetaltrollen (goed scrabble-woord, 3x woordwaarde) van Finntroll naar onze Grote Zaal!

De Finse meesters van de Hummpa zijn dan misschien niet de grondleggers van het genre, maar wel dé reden dat het genre ontplofte begin jaren ’00. En daarmee ook de reden dat er een eindeloze reeks nieuwe folk- en paganmetalbands als paddenstoelen uit de modder schoten. Albums als ‘Jaktens Id’ en ‘Nattfödd’ zijn classics in het genre en mogen niet ontbreken in de platenkast van elke metalliefhebber. Niemand weet zo goed de balans te pakken tussen kontenschoppende metal en traditionele folk, maar tegelijk ook groot feest - “TROLLHAMMAREN!!”.

Tijdschema

19:00 uur: Deuren open
19:30 uur: Show Suotana
20:25 uur: Show Metsatöll
21:45 uur: Show Finntrol
(tijden zijn onder voorbehoud)

Support: Metsatöll

Estland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als het om heavy metal gaat. Toch maakt de Estse band Metsatöll al meer dan 10 jaar hun eigen interpretatie van folkmetal. De debuutplaat Hiiekoda zette de band in 2004 stevig op de kaart. Sindsdien staan ze bekend om het integreren van de folk-elementen van hun thuisland, zoals fluiten en andere traditionele instrumenten, in hun zware metal sound.

Metsatoll

Support: Suotana

Suotana is een Finse melodische death metal band met een snufje powermetal. Hun muziek wordt gekenmerkt door ingewikkelde riffs, snelle tempo's en etherische soundscapes. Als een van de meest intrigerende en vooruitstrevende bands binnen de Finse metalscene, nemen ze de luisteraar mee op een diepe en emotionele trip vol duisternis en wanhoop. Geïnspireerd door de epische winterlandschappen en natuur van Finland, en het gevoel van dreigende eenzaamheid.

Suotana

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12