Ga direct naar: Hoofdinhoud
za 23 dec 2023
uitverkocht
club card

Elephant

Zonnige melancholie in majeur | + Sofie Winterson

Met een uitverkochte clubtour, de nodige airplay en het predicaat ‘Veelbelovend Talent’ uit handen van de Volkskrant, 3voor12 en 3FM zou je gerust kunnen stellen dat het de Rotterdamse indieband Elephant voor de wind gaat. Het aankomende album Shooting for the Moon is dan ook een hoopvolle plaat, waarvoor de band de hulp inschakelde van de Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees en producer Pablo van de Poel (DeWolff). 

Tijdschema

19:30 Deuren open
20:00-20:30 Sofie Winterson
21:00 Elephant 
(tijden onder voorbehoud) 

Californisch surfgevoel

Nadat doorbraakplaat 'Big Thing' was ontstaan in een periode vol pandemische onzekerheid, gloort op het tweede album dus de bevrijding en de kalmte. “The sunshine falls upon my face. It’s been so long that I felt anything so real as I feel right now,” klinkt het op ‘Enemy’. Niet de regen, maar de blauwe lucht. Niet de nacht, maar de ochtend. Hier spreekt een hechte groep die koste-wat-kost iets móóis wil maken–met de fluwelen handschoenen van Andy Shauf, het timide postuur van Teenage Fanclub en The Feelies en de huiselijke warmte van Wilco. Op 23 december brengen ze hun Californische surfgevoel naar onze Kleine Zaal! 

Elephant tijdens Hit The City 2022

Hun nieuwste videoclip van het nummer 'Bullets' is nu uit! 

Support: Sofie Winterson

De Amsterdamse Sofie Winterson, momenteel woonachtig in Los Angeles, omarmt een mix van shoegaze, dream pop en folk, wat haar muziek een 'magnetische', 'zielvolle' en 'intieme' uitstraling geeft. Ze heeft de wereld rondgereisd met haar muziek, speelde op SXSW en werkte samen met vooraanstaande collega-artiesten waaronder Fatima Yamaha, San Holo, Golden Vessel en Benny Sings. Ze speelt ook in de Amsterdamse wavepop-formatie MICH. Haar nieuwste werk nodigt luisteraars uit om de muziek op hun eigen manier te ontdekken en te ervaren. Sofie Winterson is niet alleen een artiest, maar ook een verhalenverteller die de essentie van liedjes herdefinieert met haar unieke benadering van muziek.

sofie winterson
Foto: Laura Moreau

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12