Ga direct naar: Hoofdinhoud
Conway The Machine
21 mrt 2024
Tickets37.50
do 21 mrt 2024

Conway The Machine

Hardcore hiphop geïnspireerd door de '90s
20:15 Zaal open om 19:30
Kleine Zaal
Tickets37.50
Conway header

Tijdschema

19:30 Doors
20:15 Rz 
21:15 Conway the Machine
(tijden onder voorbehoud)

Conway

Conway the Machine is al jaren een frisse wind in de Amerikaanse hiphopscene. Na een bijna fatale schietpartij in 2012 besloot de rapper uit Buffalo zich volledig op de muziek te storten en vormde hij - samen met bloedverwanten Westside Gunn en Mach-Hommy - het collectief Griselda Records, dat grotendeels verantwoordelijk is voor de heropleving van de hardcore hiphopsound uit de jaren '90 in deze eeuw. Zijn meest geroemde platen zijn het debuutalbum 'From King To A God' (2020) en 'God Don't Make Mistakes' (2022), al is dat slechts het topje van de ijsberg. Conway heeft sindsdien afscheid genomen van Griselda om zich te richten op zijn eigen label DrumWork - een puur zakelijke beslissing. De MC wordt onder andere geprezen om de rauwe teksten, complexe rijmschema's en zijn arsenaal aan herkenbare ad-libs. Om nog maar te zwijgen over zijn productieve workflow, want alleen al in het afgelopen jaar zijn er zeven (!) projecten van Conway uitgebracht.

Karakteristieke uitstraling en uitspraak

Als gevolg van het eerder genoemde schietincident is Conway's gezicht voor de helft verlamd. In plaats van de verlamming zijn leven te laten bepalen, laat de rapper het juist in zijn voordeel werken. Het is een belangrijke gebeurtenis in Conway's intrigerende levensverhaal, maar draagt daarnaast ook bij aan zijn karakteristieke uitstraling en onderscheidende uitspraak.

Rz

Rz betrad de rapscene onder de vleugels van ‘Icekoud’ en na een glansrijke periode, inclusief het bereiken van de finale van de Grote Prijs van Nederland in 2017, besloot hij zijn carrière tijdelijk op pauze te zetten. In 2022 maakte hij een krachtige comeback, waarbij hij samenwerkte met artiesten als Adje en Cor, en schitterde bij 101 Barz. De toekomst belooft nog veel meer van Rz te laten horen!

Rz

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12