Ga direct naar: Hoofdinhoud
vr 6 okt 2023
uitverkocht
club card

Christof van der Ven

+ Vorsen

De van oorsprong uit het Brabantse Handel afkomstige, maar al jaren vanuit Londen opererende indiefolk muzikant Christof van der Ven verdeelt zijn tijd tussen zijn solocarrière en het meetouren met Bear's Den als extra bandlid. Met zijn halfhoge zang, stevige gitaarspel en veelzijdigheid als singer-songwriter maakt hij een enorme indruk. Niet alleen bij fans, maar ook bij artiesten als Bon Iver, Lisa Hannigan en Nick Mulvey – waarmee Christof het podium deelde als support act. Verder was hij te zien op festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkop én grote zalen in binnen- en buitenland.  

In de aanloop naar zijn uitstekend ontvangen debuutalbum ‘Empty Handed' (2018) speelde Van der Ven op Eurosonic Noorderslag, waarna een clubtour door Nederland volgde. Inmiddels heeft hij een tweede album en meerdere EP’s op zijn naam staan met bijdrages van bevriende muzikanten uit o.a. Villagers, Bear’s Den en Matthew & The Atlas. En dat is nog niet alles.  

Haul EP

In april dit jaar kwam de nieuwe EP 'Haul' (2023) uit, waarop is samengewerkt met Andrew Davie (Bear's Den) en Rosie Carney. Op het project worden ingetogen instrumentale strengen met elkaar verweven om rijke indiefolk melodieën te creëren. De nummers balanceren treurige reflecties met een lusteloos, zoekend verlangen naar tot nu toe onbekende antwoorden, verlangen naar gemeenschap terwijl, afvragen hoe duurzaam deze connecties zijn. In welke vorm dan ook. 

Christof over zijn nieuwe EP

 

for better or worse, an exploration of the myriad ways we connect - with ourselves, with others, and with our environment
Christof van der Ven

Support: Vorsen

Vorsen is de bijnaam van de Noors-Britse singer/songwriter Oliver Halvorsen die alternatieve elektronische pop maakt die doet denken aan onder meer SOHN, Dijon, Washed Out en Alex G. Vorsens eerste solo-release ‘Say All the Right Things’ volgde in 2019, belandde meteen in triple J’s ‘5 Best New Songs of the Week’ en werd vervolgens omschreven als ‘een geweldig debuut’ en ‘zo bijzonder’. 2023 markeert de release van zijn tweede EP via Roof Jump Records.

vorsen png

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12