Ga direct naar: Hoofdinhoud
do 16 mei 2024
club card

Benjamin Herman's Bughouse

Saxofonist van New Cool Collective voegt punk en jazz samen in soloproject

Al meer dan dertig jaar speelt saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective) over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit. Zijn opvallend diverse muzikale output is een fijne blend van traditionele jazz, punkjazz en filmmuziek.

Wens in vervulling

Met Bughouse laat Benjamin Herman een langgekoesterde wens in vervulling gaan die zijn eerste muzikale liefdes, punk, en jazz samenvoegt. Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg (Seein’ Red, Lärm, The Marxbros) leek alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens (Jungle By Night) was de line-up compleet. Het resultaat, het album Bughouse (2018), bevat 20 explosieve composities met een gemiddelde duur van 2 minuten.

DIY mentaliteit

Hoewel hij veelal bekend is als jazzmuzikant, is Benjamin als beginnend muzikant sterk beïnvloed door de DIY mentaliteit die was overgewaaid uit Engeland met punkmuziek eind jaren ‘70.

Tijdschema

20:30 uur - Deuren open
21:00 uur - Show Benjamin Herman's Bughouse
(tijden zijn onder voorbehoud)

Toen ik begon met spelen, rond mijn negende, waren overal bandjes en ze persten zelf plaatjes en regelden zelf hun gigs. Dat heb ik altijd heel cool gevonden en motiveerde mij als tiener om zelf muziek te maken op mijn eigen voorwaarden.
Benjamin Herman

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12